Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Abba kell hagyni ilyenkor az...

Abba kell hagyni ilyenkor az antibiotikum szedését?

Figyelt kérdés

Doxypharm antibiotikumot írt fel az orvosom. Ma vettem be először belőle (2x1). Mindkét alkalommal szédültem és zsibbad a fejem, nem nagyon de azért érezhető és zavaró. Ilyenkor hagyjam abba? Irassak ki másikat?

Ha kapok egy másikat és ugyanúgy szedem akkor nem lesz probléma, hogy ezt abba hagyom? Tehát ugyanolyan lesz, mintha folytatnám a kúrát? Csak ugye más gyógyszerrel.

2022. márc. 22. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Több hatóanyagú antibiotikum hatású gyógyszer van. Menj vissza, majd felír egy másikat.
2022. márc. 22. 23:00
 2/10 A kérdező kommentje:
De akkor nem lesz gáz ha abba hagyom? Mármint azt olvastam, hogy nem szabad abba hagyni.
2022. márc. 22. 23:11
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Erre való az orvosod. Menj vissza hozzá vagy hívd fel és kérdezd meg.
2022. márc. 22. 23:12
 4/10 anonim ***** válasza:
63%

És azt nem olvastad, "ha a mellékhatások bermelyike jelentkezik önnél, hagyja abba a gyógyszer szedését, és keresse fel kezelőorvosát."

Semmi bajod nem lesz ha abbahagyod, csak nem fejti ki a hatását. Ez az egyetlen oka annak, hogy az antibiotikumot végig kell szedni, akkor is ha már úgy gondolod hogy jobban vagy.

Hívd fel holnap a dokit, és ír ki másikat. Ennyi az egész.

Olyan nincs hogy nem szabad abba hagyni. Legrosszabb esetben előről kell kezdeni egy másik hatóanyagú gyógyszerrel.

2022. márc. 22. 23:22
 5/10 anonim ***** válasza:
63%

Ja, és reggel már ne vedd be.

2022. márc. 22. 23:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Csak azért kérdezem ennyire mert lehet akkor nem hívom fel és nem szedek semmilyen. Mostanában nagyon sokszor szedtem...más fél hete is pl és már ez túl sok nekem örültem, hogy abba hagytam és most megint ...pedig sima megfázás tüneteim vannak csak...és múltkor is kb ugyanez volt a bajom végig is szedtem az antibiotikumot de most megint lehet mar a szervezetem tiltakozik ellene.😅
2022. márc. 22. 23:50
 7/10 anonim ***** válasza:
63%
Mégiscsak hívd fel, mert akkor ott más gond van.
2022. márc. 23. 00:44
 8/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Elég fura ez a hatás, szerintem nem ettől van. Olvasd el a tájékoztatót. Ha enyhe mellékhatásnak van írva, akkor nem kell abbahagyni rögtön. Magát az antibiotikumot nem szabad csak úgy abbahagyni, dokinak írni kell másikat, azt szeded utána és kész,akkor nem gond.
2022. márc. 23. 06:49
 9/10 A kérdező kommentje:
Betegtájékoztatóban nincs még szédülés se írva. Lehet akkor nem is attól van?
2022. márc. 23. 11:33
 10/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Akkor vagy nem attól van, vagy olyan jelentéktelen mellékhatás, ami miatt nem kell intézkedni.
2022. márc. 23. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!