Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Édesanyám sajnos szívelégtelen...

Édesanyám sajnos szívelégtelenségben szenved ezért napi 14-16 órát kell oxigén palackot használnia.Van olyan rokonom aki azt állítja,hogy az ilyen sok használat roncsolja a tüdőt. A neten nincs ilyen információ.Ti tudtok ilyen mellékhatásról?

Figyelt kérdés

2022. febr. 25. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nem minket kellene kérdezni, hanem az orvosát...
2022. febr. 25. 20:23
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Orvost kerdezd!

A rokonod hobnnan szedi? A faluban pletykálták az öregasszonyok a kispadon?? 😂😂😂

2022. febr. 25. 20:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyikőtök sem orvos, így a kedves rokon se "tanácsoljon" semmi ilyen "falusi szóhagyományt". Még ha igaz is, kell az orvosi megerősítés. Kérdezd minél hamarabb az orvosát (bár gondolom nem viccből írták elő ezt az időtartamot).
2022. febr. 25. 20:33
 4/10 A kérdező kommentje:
A háziorvos egyáltalán nem segít!Neki kellene beutalni egy kivizsgálásra,de csak telefonon beszél velünk. Természetesen tervezünk kardiológus szakorvosi vizsgálatra elmenni(meg akar magán orvoshoz is)de gondoltam hátha segítettek meg cáfolni ezt a hülyeséget.
2022. febr. 25. 21:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
De ki írta elő az oxigénpslackot?
2022. febr. 25. 21:25
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

Itt is azt írják hogy LEGALÁBB napi 15 órán keresztül kell oxigén!

[link]

2022. febr. 25. 21:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond, nem származik belőle hátránya. Ugye szívelégtelenségben a szív csökkent pumpafukciója miatt nem tudja megfelelő mértékben eljuttatni az oxigént a szervezethez, ami normálisan 21% a levegőben. Ha 100%-os oxigént szív be anyukád, sokkal nagyobb mennyiség jut be egy levegővétellel a keringésébe, így a szervezet kevésbé érzékeli, hogy a szív nem pumpál úgy, mint régen. A gázcsere a tüdőben jön létre a léghólyagokban, az alábbi módon:

[link]

Az oxigén átjut a léghólyag falán, az érfalon és a keringésbe kerül. Nem roncsolja a sejtek falát, csak egyszerűen átdiffundál. Teljesen veszélytelen a tüdőre nézve, sajnos a rokonod, aki ezt állítja egy barom. Vajon miért írnák fel az orvosok, ha közben tökretenné a tüdejét? Amúgy én is orvos vagyok, akár elhiszed, akár nem.

2022. febr. 25. 22:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es válaszoló, köszönöm,ilyen válaszokban bíztam. Teljesen korrekt és jó információkat kaptam. Bár a mi orvosunk is ilyen lenne.
2022. febr. 26. 05:20
 9/10 anonim ***** válasza:

8: a korrekt információk mellé még a saját fejedben is tegyél rendet: ne hallgass Juliska nénik vagy Feri bácsik (tsz-nyugdíjas, bolti eladó, kazánkovács, stb.) "jólértesült" beleszólásaira...

:)

2022. febr. 26. 11:55
 10/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
7-esnek igaza van, de még annyit ehhez, hogy a károsodás csak a túlnyomás miatt lehet, pl. gépi lélegeztetés miatt.
2022. febr. 26. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!