Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit lehet tenni ha nem vagyok...

Mit lehet tenni ha nem vagyok elégedett az orvos eljárásával?

Figyelt kérdés

Ambuláns vizsgálaton voltam a kórházban és gyakorlatilag egy semmitmondó minősíthetetlen vizsgálat történt. Semmilyen műszeres vizsgálat nem történt, más orvosok azonban indokoltnak tartanának esetemben egy alaposabb kivizsgálást, de ez messze elmarad attól és még csak terve sincs véve.

Az orvos teljességgel elzárkózott minden további vizsgálattól. A panaszaim okának egy régebbi betegséget jelölt meg teljesen megalapozatlanul. Csak a hárítás megy a magyar egészségügyben. Ez tarthatatlan állapot.

A covid óta meg amúgy is még érezhetően még nagyobbat tojnak a betegekre, ezt másoktól is hallom. Értem én, hogy erre vannak utasítva az orvosok államilag, de ez már akkor is túlzás és úgy döntöttem, nem fogom annyiban hagyni a dolgot. Hol érdemes panasszal élni ilyen esetben, illetve van-e értelme? Vagy forduljak eleve ügyvédhez?

2022. febr. 16. 12:11
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
A betegjogi képviselő semmit nem ér ilyen esetekben az a tapasztalatom, mert azzal már régebben próbálkoztam teljesen eredménytelenül
2022. febr. 16. 12:17
 2/17 anonim ***** válasza:
63%

Honnan tudod, hogy más orvosok mit tartanának indokoltnak...??

Nem lehet, hogy hipochonder vagy, és a neten összeolvasottak alapján te magad akarod eldönteni, hogy milyen vizsgálatokra lenne még szükséged....????

2022. febr. 16. 12:19
 3/17 anonim ***** válasza:
74%
Konkrétan mi a panaszod?
2022. febr. 16. 12:20
 4/17 A kérdező kommentje:

#2 Nem és mindenek előtt kikérem magamnak ezt a lekezelő arrogáns stílust. Normális válaszolás itt senkinek se megy?

Nem mintha bármi közöd lenne hozzá, de a háziorvosomon kívül aki a beutalót is írta mellesleg még további 3 szakorvos is javasolta, de ők helyileg nem illetékesek, azért küldtek szakorvosi vizsgálatra.

2022. febr. 16. 12:23
 5/17 anonim ***** válasza:
50%
Sokad magaddal ki kéne menni az utcára és tűntetni. Az viszont legyen világos, hogy a jobb egészségügy pénzbe kerül. Nem, az kevés ,hogy "40 éve fizetem a tb-t", mert abból a puttony fingból sajnos nem lehet ennél többet kifacsarni (már ennyi is elég nonszensz). Az eü-re a megoldás a felelősség alapú biztosítás, vagyis, az alap tb, amit most is fizetünk elég arra, hogy ne hagyjanak az utcán, ha szívrohamot kapok és mondjuk eljárhatok rendszeres szűrővizsgálatokra. Minél inkább szorgalmas valaki (valóban eljár szűrésekre, nincs elhízva stb), annál nagyobb kedvezményben részesül, ha mégis megbetegszik. Másik opció, hogy biztosító csomagok lennének, ki-ki választ magának szimpit, azt fizesse ki azt. Más országokban is így működik, sehol máshol nincs ennyi minden ingyen, csak ugye a te példád is mutatja, hogy ez valahol átverés is, mert ingyen ennyi jár. Vagy sokszor ennyi sem. Csak ugye ez megint olyan, hogy ha bármelyik kormány azt mondja, hogy vége annak a világnak, hogy majd államácsi gondoskodik és legyen világos, hogy mindenki saját magáért felelős, akkor a szocializmusban felnőtt vénemberek hisztérikusan fognak utcára vonulni, hogy nekik nem ezt ígérte Kádár János. Patt helyzet. Majd akkor talán lesz valami, ha a mostani 60 pluszos generáció kihal.
2022. febr. 16. 12:23
 6/17 anonim ***** válasza:
78%
4: most akkor a három további szakorvos javasolta (szóban), vagy írt beutalót...? Kompetencián kívül bármit lehet "ajánlgatni"... Nem kerül pénzbe.
2022. febr. 16. 12:25
 7/17 anonim ***** válasza:
57%
Tehát a betegjogi képviselő is elutasított. Szerinted mindenki összeesküdött ellened?
2022. febr. 16. 12:26
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Röviden leírhatnád a panaszaid, hol voltál, mit néztek meg és mit nem. Hátha valaki tud segíteni hogy valóban hibáztak, vagy elegendő volt ennyi vizsgálat.
2022. febr. 16. 12:45
 9/17 anonim ***** válasza:
14%
Ez sajnos tök általános és a kutya nem foglalkozik a betegpanaszokkal. Számtalanszor találkoztam vele és sajnos már magánrendelésen is.
2022. febr. 16. 13:57
 10/17 anonim ***** válasza:
71%
Tényleg jó lenne látni, milyen tünetekkel "nem akarták" kezelni a kérdezőt!
2022. febr. 16. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!