Van olyan háziorvos akihez bejelentkezhetek Budapesten, és felírna nekem PrEP-et vényre?
Figyelt kérdés
Truvadát szeretnék szedni, és jelenleg nincs Budapesten háziorvosom, csak a vidéki területi. Olyan háziorvost keresek, akinél van kapacitás és be tudok hozzá jelentkezni, illetve aki hajlandó lenne nekem rendszeresen vényt adni a HIV elleni PrEP gyógyszerhez. Jelenlegi tudomásom szerint ez a lehetőség működik. A Keleti pályaudvarnál van egy gyógyszertár ahol külföldről rendelnek Magyarországon nem forgalmazott gyógyszereket is (Ausztriából és Németországból). Mivel ott olcsó a Truvada, én is onnan szeretnék, de vény kell hozzá. Unióban elfogadott a dolog, szóval csak egy orvos kéne aki nem homofób és felírja nekem.2022. febr. 7. 14:27
11/17 A kérdező kommentje:
Mi az hogy teljes áron írja fel? Hol láttál vényen árat? Pláne ha nem konkrét gyógyszerről van szó hanem hatóanyagokról.
2022. febr. 14. 09:07
12/17 A kérdező kommentje:
Nekem nem arra van szükségem hogy egy tényszerű dolgot, aminek tanúja vagyok hogy működik megkérdőjelezzenek. Nem akarok nevet ideírni, de mikor egy olyan infektológustól van információm, akinek megkérdőjelezhetetlen a hitelessége, akkor hiszek neki már bocsánat. Plusz több barátom már így szerez Prepet, tehát a gyakorlatban is működik. Szabadon felírhat egy orvos 3 havi prep hatóanyagot, ez nem kérdés. A kérdésem tárgya találni egy olyan háziorvost, aki ezt felírná nekem.
2022. febr. 14. 09:16
13/17 anonim válasza:
Ember háziorvos vagyok. Mit nem fogsz fel azon hogy nem lehet felírni? SZ jelzésű szer nem írható háziorvos által. Pont.
És minden recepten fel van tüntetve a támogatás mértéke.
14/17 anonim válasza:
Megjegyzem ha latod, hogy haver kiváltja tessék a háziorvosához bejelentkezni. Problem solved.
15/17 A kérdező kommentje:
Ahogy mondtam, erről sok háziorvos sem tud, pedig papír alapon vényre felírhatja.
Szerinted nem mennék az ő háziorvosához ha lehetne? Nem értem ennek a szintű kötekedésnek a célját.
2022. febr. 15. 11:04
16/17 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy papír alapon vényre felírjatja. Ez csalás. Papír alapon vényen ugyanazok a szabályok vonatkoznak rám, mintha programmal írnám, programmal ezek pedig SZ jelzésű szerek. De nyugodtan hozhatod a jogszabályt az adott témáról.
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sikerült.
2022. febr. 22. 09:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!