Mit jelent az hogy fent van a recept a felhőben?Mi az a felhő?
Figyelt kérdés
Háziorvostól akartam kérni írjon ki gyógyszert,azt mondta már kiírta fent van a felhőben.De ez mit jelent?Hogy recept nélkül bemegyek a gyógyszertárba megadom a gyógyszerésznek az adataim és ő látni fogja a gépbe hogy milyen gyógyszert írt ki nekem az orvos?30/F2022. febr. 1. 15:29
1/16 A kérdező kommentje:
Eddig csak mindig a hagyományos módon váltottam ki gyógyszert.Háziorvos kinyomtatta a receptet,elmentem kiváltottam.Nem tudom mi az hogy fent van a felhőben a recept.Csak nem akartam neki mondani nehogy hülyének nézzen:)
2022. febr. 1. 15:31
2/16 anonim válasza:
Online tér, ahova felküldik a recepteket, és bárhol ki tudod váltani.
3/16 anonim válasza:
Ahogy írod, kérdező!
Nincs ügyfélkapud, soha nem találkoztál a "felhő" kifejezéssel az online világgal kapcsolatosan?
4/16 anonim válasza:
Te vagy az a 30 éves pasi, aki társkeresőre nem tud feltölteni képet?
5/16 anonim válasza:
TAJ-kártya és személyi kell a gyógyszertárban, igen.
6/16 Metionin válasza:
Van egy felhő adatbázis, az EESZT, ahova felkerülnek a receptek, beutalók, leletek meg egyéb egészségügyi dokumentációk. Amúgy tök jó, mert nekem pl. 120 km-ről írja fel a dokim a gyógyszeremet, telefonálok, felrakja a receptet ebbe a felhőbe, én meg itt megyek a taj kártyámmal és kiváltom. Csak simán bemész, mondod hogy e-recepted van, mutatod a taj kártyát és a patikus látja a receptet.
7/16 A kérdező kommentje:
Ha most bemegyek a gyógyszertárba mondjam hogy a háziorvosom felrakta a receptet a felhőbe és ők oda is adják?Személyit kérni fognak?
2022. febr. 1. 15:36
8/16 anonim válasza:
Ha van ügyfélkapud akkor az eeszt oldalon megtudod nézni milyen receptek vannak felírva, mit váltottál ki, orvosi leleteket stb…
Amúgy ez már egy ideje így van. Taj kártyát vigyél magaddal.
9/16 anonim válasza:
Igen. Bemész bármelyik patikába éa megmondod, hogy e-receptet szeretnél kiváltani. A TB kártya legyen nálad, mert a TB szám alapján tud keresni a rendszerben a patikus.
10/16 A kérdező kommentje:
4 igen én vagyok az,sajnos nem értek az internethez.Köszönöm a válaszokat.Megyek is a gyógyszertárba akkor.
2022. febr. 1. 15:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!