Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha egy embert artériás vérzéss...

Ha egy embert artériás vérzéssel a combján kórházba szállítanak, általánosságban milyen gyógyszereket, milyen injekciót, infúziót stb-t kell kapnia? Illetve, mik az utókezelések? Itt is gyógyszerekre, infúzióra stb. vagyok kíváncsi.

Figyelt kérdés

Egy íródó regényhez lenne erre a kérdésre szükségem.

Ui.: Kérlek, ne szedjetek szét, ha valami irdatlan nagy ostobaságot írtam.:-)

2022. jan. 28. 17:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Annyi még, hogy a vért túlnyomásos rendszerrel is tudják adagolni. Amikor kész a vérkeresés, onnantól azt kell kapnia a betegnek, nem pedig a keresetlen 0- at.

Illetve ha gyógyszerek nevére vagy kíváncsi:

Altatószerként: Fentanyl, Propofol, esetleg Dormicum

Infúzió: kolloid pl. Gelofusine, Gelospan. Krisztalloid pl. Sterofundin, Isolyte. Sima "fiziológiás" só oldatot már csak ritkán adnak, amiket írtam sokkal jobbak.

Keringéstámogatásra: Noradrenalin, Vasopressin, végső soron Adrenalin infúziós pumpák mennek szükség szerinti dózisban (50 ml-s fecsibe felszívják és kanülhosszabbítón keresztül pumpa adagolja).

Hirtelen most ennyi jutott eszembe.

2022. febr. 4. 21:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Utókezelés nyilván a shock rendezése, extubálás lehetőség szerint, óránkénti vizeletürítés figyelése (a hólyagkatéter is elengedhetetlen, a shock-ra a vese a legérzékenyebb fél ml/ttkg/óra minimum óránkénti ürítésnek meg kell lennie). Laborkontroll, sebkezelés stb.
2022. febr. 4. 21:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!