Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Oltás előtt alkohol?

Oltás előtt alkohol?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap szulinapoztunk berugtunk a haverokkal.

Most pedig hívott a házi orvosom hogy ha raerek délután mehetnék felvenni az oltást. Befolyásolja hogy tegnap berugtam? Vegyem fel vagy így inkább ne?

2022. jan. 21. 13:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Az, hogy előtte berúgtál, az nem tudom, hogy befolyásolja-e.

Én az oltás UTÁN(gondolom, feltételezem, koronavírus elleni oltásról beszélünk) mindhárom alkalommal (3 db Pfizert kaptam eddig) ittam picit, egy picit talán rátett arra a lázra, amit az oltás produkált természetes oltási reakcióként, kicsit szomjasabb lettem miatta, de ennyi.

Mondjuk nem tudom, mennyit ittál. Ha nem fél liter pálinkát 3 liter Soproni Démonnal (egyik alkoholista ismerősöm napi alkoholfogyasztása), akkor szerintem nem lesz nagy gebasz. Egy pár napig most ne, vagy kevesebbet, csak módjával fogyassz alkoholt!

2022. jan. 21. 13:47
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nyugodtan lehet. De utána kb. addig amíg tart az oltási reakció, ne igyál.
2022. jan. 21. 20:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Én bevallom - mindhárom alkalommal - már az oltás napján -délelőtt kaptam mindhárom eddigi Pfizeremet), késő délután az ebédhez ittam egy korty alkoholt - és annyit tapasztaltam, hogy mintha kicsit megnyomta volna akkor a lázamat (a belső láz-érzést mindenképp). Nem volt kellemes, de semmi végzetes dolog nem történt.

A szeszt vedelni amúgy sem szerencsés, nem véletlenül szenvedélybetegség az alkoholizmus.A lényeg, hogy módjával.

2022. jan. 22. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!