Felveszed a 3. Oltást?
Figyelt kérdés
2022. jan. 20. 14:02
11/15 anonim válasza:
Akármennyit felveszek hogy ne kerüljek lélegeztetőgépre.3x oltottak már várom a negyediket
12/15 anonim válasza:
#11: Nem akármennyit kell, hanem a megfelelőből egyet. Én most kaptam meg a harmadikat, ez végre "teszi a dolgát". Az első kettő szinte semmivel sem emelte meg az antitest szintem, haszontalanok voltak. Az első nekem Szputnyik volt, a második Pfizer (későn kaptam már az elsőt is, így a másodiknál nem volt probléma, hogy másmilyet kérek). 50 Au/ml értéktől számít valaki védettnek (de minél nagyobb annál jobb, valós fertőzés legyőzése után akár 1000 is lehet ez), nekem az első után mérési határon alul volt (tehát 0), a második után volt 17. Nővéremnél ugyan ez. Ő megrögzött Pfizer hívő, most kapta a 3-at, még mindig 50 alatt van, tehát még mindig olyan, mintha nem is kapott volna semmit. Nekem a harmadik Moderna lett, ez már felvitte az antitest szintemet 70-re. Az hogy valakinek nem hat bizonyos oltás, az sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. Rengetegen nem tudnak róla, nem teszteltetik magukat utána. Valakinek X oltásból lehet egy is elég lenne, más meg kaphat 10-et is, az sem ér semmit. Ki kell deríteni, hogy melyik a jó. Csak az a baj, hogy ez egyénenként dől el.
13/15 anonim válasza:
Még mindig kíváncsi vagyok, hogy miért nem releváns az 5-ös válaszom. Köszönöm az indoklásokat!
14/15 anonim válasza:
Közben elcsúszott a sorszámozás, 13-asunk válasza eredetileg nem 5. lehetett, mert a mostani ötödiket - hogy Leesett? - én írtam, trollkodásból, de nem is vártam rá igazán semmi reakciót. Inkább csak azt akartam kifejezni, hogy az "felveszi az oltást" meg az "oltakozik" szavaink rettenetesen irritálóak. Beadatja magának, olttatja magát stb, ez jó volt régen is, most is.
15/15 anonim válasza:
6-os, valóban elírtam, köszi a javítást.
(A "felveszi az oltást" kifejezéstől én is hülyét kapok. :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!