Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kapok védettségi kártyát?

Kapok védettségi kártyát?

Figyelt kérdés
Február 15-től változnak a szabályok ,igaz?Ha van 2 oltásom,de Novemberbe lejárt a 6 hónap a 2.után és most vagyok covidos .Akkor meg kaphatok kártyát?Nem akarok oltakozni 4-6 honapon belül a covid fertőzésre.De a kártya viszont már márciusba kellene...

2022. jan. 19. 07:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Nem kapsz kártyát. Mint írták, február 15-től az oltási igazolvány lesz a védettségi igazolvány. Az ellenanyagszint és a fertőzésen való átesettség miatt kiadott kártyák attól az időponttól nem lesznek érvényesek.
2022. jan. 19. 08:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne. Pont ebben a helyzetben vagyok.Nem találok értelmes információt ezzel kapcsolatban.
2022. jan. 19. 08:08
 3/11 anonim ***** válasza:
1-es, az oltatlanok sem kapnak kártyát, ha átestek a fertőzésen? Köszi!
2022. jan. 19. 08:09
 4/11 anonim ***** válasza:
33%
2# Mi az hogy nem talász értelmes információt? Konkrétan leírták, hogy azoknak lesz érvényes a védettségi igazolványa, akik megkapták a 2. vagy a 3. oltást (ha már eltelt 6 hónap a 2. óta).
2022. jan. 19. 08:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Azt értem, és láttam is, hogy 3 oltás után lesz érvényes a védettségi igazolvány. Nekem most telik le a 180 nap a második oltás óta. Most elkaptam a fertőzést. Nyilván ezért most nem szeretném megkapni a 3. oltást, hanem még várnék vele. Ezzel kapcsolatban te hol láttál információt? Megnézném. Köszi.
2022. jan. 19. 08:13
 6/11 anonim ***** válasza:
33%

Le van írva, hogy február 15-től csak ebben a két esetben lesz érvényes a védettségi igazolvány. Minden egyéb esetben (feetőzésen való átesettség, ellenanyagszint) az igazolvány érvénytelen lesz.

[link]

2022. jan. 19. 08:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Köszi. Ez így nagyszerű. Akkor a frissen átesett is menjen azonnal oltatni.
2022. jan. 19. 08:24
 8/11 anonim ***** válasza:
47%
Egyelőre még nem jelentek meg a pontos szabályok. Az NNK ajánlása szerint, aki duplán oltott, és átesik a fertőzésen, annak minimum három hónapig nem érdemes emlékeztető oltást adni. Tehát annak lenne értelme, ha az új szabályozás meghosszabbítaná minimum három hónappal az igazolvány érvényességét, ha valaki oltottként átesik a betegségen.
2022. jan. 19. 08:46
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.Talán van esély hogy február 15 előtti megbetegedésnél adnak kártyát...?
2022. jan. 20. 22:44
 10/11 anonim ***** válasza:
22%
De mire mész a kártyával, ha február 15-től nem lesz érvényes?
2022. jan. 20. 22:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!