Hogy kezelik a bulimiát a kórházban?
Egy tanulmányhoz lenne szükségem hogy milyen ellátást kap a kórházban egy ilyen beteg. Olvastam hogy pszichológushoz illetve pszichiáterhez kell majd járnia a betegnek. De nekem jelenleg az lenne a kérdésem központjában hogy ha valaki bekerül a kórházba akkor
- Bent tartják- e pár napot?
- Milyen kezelést kap?
ez attól függ, mert a bulimiát nagyon nehéz észrevenni.
ha önként megy a pszichiáter felméri milyen állapotban van, kell-e egyáltalán befeküdnie vagy ambulánsan meg tudják oldani, hogy be kell járnia.
pszichoterápia és gyógyszeres kezelést kap.
ha bent fekvés kell, mert olyan az állapota az kb. két hét.
ha nem magától megy hanem a bulimia miatt rosszulléte van, akkor az alap vizsgálatok után a zárt osztályra kerül (mindenki aki nem szabad akarátból megy ott kezd) és amíg gyógyszerekkel nem korrigálják ott tartják ez lehet két hét- egy hónap és ez után kezdődik a terápia
Ha nem életveszélyes a súlya, semmiképp nem tartják benn. Ha az, akkor kap kaját > ha nem eszik, szondát, de az ételnél nincs kapacitás arra, hogy utána kétórán át ott ücsörögjön egy ápoló, hogy ne hányhassa ki a páciens (protokoll pedig ez lenne).
Én nem kaptam gyógyszert, csal heti kétszer kellett mennem pszichiáterhez, ahová étkezési naplót kellett vinnem (nevetséges, úgyis kihánytam), meg súlymérés is volt akkor.
Egyébként kb. lószrt nem ér a klinikai kezelés, mert átmenetileg jól lesz, aztán amint kiengedik kb mindenki visszaesik, mert itt vagy te akarsz gyógyulni, vagy nem fognak tudni veled mit kezdeni.
Én 10 éven keresztül jártam kórház, járóbeteg ellátás, pszichiáter, pszichoterápia, pszichológus, de nem akartam meggyógyulni, így aztán teljesen mindegy volt, ki mit mond.
Aztán amikor majdnem meghaltam és már folyamatosan véreztem, na, az pofoncsapásként ért, és akkor mondtam azt, hogy oké, végeztem ezzel.
Elkezdtem normálisan enni, tudatosan, sohasem kiéheztetni magam, beszélgettem sorstársakkal, pszichológussal, és most már jól vagyok. Egészséges súlyon, és gondolatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!