Meddig lehet felvenni a 3. oltást?
Egészségügyben dolgozom és sehol nem találok arról információt hogy egészségügyi dolgozó meddig veheti fel a harmadik oltást.
Előre is köszönöm a választ

Egy 2021. november 19-én hatályba lépett kormányrendelet pedig előírta a harmadik oltás felvételének kötelezettségét is. Az oltások felvételének elmaradása esetén a dolgozó jogviszonyát felmentéssel, illetve felmondással azonnali hatállyal meg kell szüntetni, és a foglalkoztatottat felmentési idő vagy felmondási idő és végkielégítés nem illeti meg.
Ugyanakkor az mentesül az oltási kötelezettség alól, akinek egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele, és ezt orvosi szakvélemény is alátámasztja.
Csak ennyit találtam hogy mikortól kötelező, szerintem az alapján nézik, hogy meddig érvényes a második oltásod(tehát mielőtt lejár a második oltásod érvényessége azelőtt fel kell venned a harmadik oltásodat)Így lenne logikus hiszen van aki már régen felvette, van aki egy vagy két hónapja lehet hogy kényszerből, tehát mindenkinek máshogy érvényes az oltási papírja.és 4 hónapnál hamarabb senkinek nem ajánlják hogy felvegye a harmadikat. Fix dátum nem hiszem hogy van hozzá, hiszen folyamatosan oltanak nagy valószínűséggel jövő nyárig(hiszen már az omikron is jön)

Bármikor felveheti, bármeddig felveheti. Csúnya lenne, ha dec 10 után nem lehetne felvenni. Mi van, ha valaki most kapta a másodikat. Akkor soha nem veheti fel a harmadikat?
Szerintem te arra gondolsz, hogy mi a határidő. December 10. De utána is fel lehet venni, csak akkor már nem dolgozhat a dolgozó.

Ez attól is függ, mikor vetted fel a másodikat. Minimum 4 hónapot, de 6-ot is lehet várni a második-harmadik között. Nekem még január közepén telik le ez a 4 hó, de márciusig nem piszkálnak vele.
Egyébként ha nem lennél időben, arról tudnál.

9-én felvette és arra volt kíváncsi, belefért-e még a határidőbe. Én meg leírtam neki a tájékoztatóból amit mi kaptunk, hogy krvára belefért és ne aggódjon.
Szóval mi a problémád 6?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!