Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Meddig lehet felvenni a 3....

Meddig lehet felvenni a 3. oltást?

Figyelt kérdés

Egészségügyben dolgozom és sehol nem találok arról információt hogy egészségügyi dolgozó meddig veheti fel a harmadik oltást.

Előre is köszönöm a választ

2021. dec. 10. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy 2021. november 19-én hatályba lépett kormányrendelet pedig előírta a harmadik oltás felvételének kötelezettségét is. Az oltások felvételének elmaradása esetén a dolgozó jogviszonyát felmentéssel, illetve felmondással azonnali hatállyal meg kell szüntetni, és a foglalkoztatottat felmentési idő vagy felmondási idő és végkielégítés nem illeti meg.

Ugyanakkor az mentesül az oltási kötelezettség alól, akinek egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele, és ezt orvosi szakvélemény is alátámasztja.

Csak ennyit találtam hogy mikortól kötelező, szerintem az alapján nézik, hogy meddig érvényes a második oltásod(tehát mielőtt lejár a második oltásod érvényessége azelőtt fel kell venned a harmadik oltásodat)Így lenne logikus hiszen van aki már régen felvette, van aki egy vagy két hónapja lehet hogy kényszerből, tehát mindenkinek máshogy érvényes az oltási papírja.és 4 hónapnál hamarabb senkinek nem ajánlják hogy felvegye a harmadikat. Fix dátum nem hiszem hogy van hozzá, hiszen folyamatosan oltanak nagy valószínűséggel jövő nyárig(hiszen már az omikron is jön)

2021. dec. 10. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Bármikor felveheti, bármeddig felveheti. Csúnya lenne, ha dec 10 után nem lehetne felvenni. Mi van, ha valaki most kapta a másodikat. Akkor soha nem veheti fel a harmadikat?

Szerintem te arra gondolsz, hogy mi a határidő. December 10. De utána is fel lehet venni, csak akkor már nem dolgozhat a dolgozó.

2021. dec. 10. 21:46
 3/10 A kérdező kommentje:
Igsn valóban a határisőre voltam kíváncsi. Én 9.edikén vettem fel,akkor még gonsolom időben vagyok.köszönöm szépen a valaszokat
2021. dec. 12. 09:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ, mikor vetted fel a másodikat. Minimum 4 hónapot, de 6-ot is lehet várni a második-harmadik között. Nekem még január közepén telik le ez a 4 hó, de márciusig nem piszkálnak vele.

Egyébként ha nem lennél időben, arról tudnál.

2021. dec. 16. 23:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Most néztem a tájékoztatót amit erről kaptunk. A második oltástól számítva 180 nap a határidő, ha ez már eltelt akkor december 10. Ha még mindig nem vetted fel, akkor a munkáltató felszólítására köteles vagy 5 napon belül felvenni. Ezt hámoztam ki.
2021. dec. 16. 23:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Màr felvette. Nem olvasta senki a kérdező vàlaszàt? 9-én felvette.
2021. dec. 16. 23:47
 7/10 anonim ***** válasza:

9-én felvette és arra volt kíváncsi, belefért-e még a határidőbe. Én meg leírtam neki a tájékoztatóból amit mi kaptunk, hogy krvára belefért és ne aggódjon.

Szóval mi a problémád 6?

2021. dec. 17. 00:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem semmi 7-es. Csak tényeket közöltem. Nem én tàmadtalak le téged rögtön. Legyen szép estéd.
2021. dec. 17. 00:35
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek
2021. dec. 18. 13:34
 10/10 anonim ***** válasza:
8: Nem kéne mindenkibe beleállni. Mit piszkálod a másik válaszolót ha nem tudsz érdemben többet segíteni a kérdezőnek.
2021. dec. 20. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!