Ha nem hiszel, miért nem hiszel/félsz az oltástól/oltásoktól? Mi az ami számodra rövid/hosszú távon ijesztőbb, mint maga a betegség?
A legjobb barátom halt bele, 45 éves volt és egészséges. Azért kellett az oltás neki, hogy tudjon dolgozni külföldön.
Ez egy orosz rulett, félek tőle.
Nem bízom az oltásban, mert túlságosan új, mert hiába oltottak sok embert, ha nincsenek közép- és hosszútávú tapasztalataink vele.
Rettenetesen frusztrál, hogy úgy tesznek, mintha azzal, hogy oltva vagy, mintha már nem is érhetne baj, pedig igen, lehet lélegeztetőgépre kerülni, akár meg is halni oltottan is.
Az oltás egy kiegészítő egyéni védekezési mód, de ettől nem fog eltűnni a vírus. Szükség van egyéb védekezési módokra is.
Arról nem is szólva, hogy csak az számít, hogy le legyen adminisztrálva, hogy oltott vagy. Ha 10 hónapja oltottak, akkor is "védettnek" számítasz (mondjuk ezen már kezdenek változtatni). Ha nem reagált jól a szervezeted az oltásra, és nálad épp hatástalan volt, akkor is "védettnek" számítasz. De ha mondjuk átestél a betegségen több, mint X hónapja, hiába magas az ellenanyagszinted, nem számítasz védettnek. Ez teljesen logikátlan.
Én oltattam, 3-szor is, de csak azért, mert úgy gondoltam, végső soron ez is egy esély, valószínűleg többet használ, mint amennyit árt, de ettől még egyáltalán nem érzem biztonságban magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!