Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Orvoshoz kellene mennem, de a...

Orvoshoz kellene mennem, de a háziorvosomtól 350 km-re vagyok. Hova kell menni ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Húgyúti fertőzésem van, fel kellene íratnom antibiotikumot, de a háziorvosomtól 350 km-re vagyok. Ilyen esetben hova lehet orvoshoz menni?
2021. nov. 6. 09:13
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és még az is van, hogy hétvége van... ilyenkor mi a teendő?!
2021. nov. 6. 09:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Felhívod hétfőn a háziorvost, e-receptként felteszi a felhőbe, te pedig az ország bármelyik gyógyszertárában ki tudod váltani.
2021. nov. 6. 09:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Ahol tartózkodsz életvitelszerűen,ahhoz az ügyelethez fordulj.Előtte hívd fel őket, hogy mi a problémád és hogy a bejelentett lakcímed nagyon messze van, a tartózkodási helyed viszont itt és itt van... Elvileg el kell hogy lássanak, de biztos ami biztos, hívd őket. Nem ártana egy ideiglenes lakcím bejelentés, pont az ilyen esetek miatt.
2021. nov. 6. 09:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Felhívtam azt az orvosi ügyeletet, ahol van a bejelentette lakcímem, azt mondta a nő aki felvette a telefont, hogy így nem írhatnak fel erre gyógyszert felhőbe merthogy ehhez vizelet vizsgálat kell, pedig nekem már volt ilyenen és az orvos felírta vizelet vizsgálat nélkül és működött is.

Azt mondta, hogy menjek el itt valahol ügyeletre de vizelet vizsgálat fog kelleni. K*rva jó, hogy ilyen k*csogok, most nem tudom mi lesz, mert a multkor mikor előjött nálam ez, akkor a semmiből 8 óra alatt annyira fájdalmas és elviselhetetlen lett, hogy már az orvosi rendelőben azt hittem megpusztulok, ha most megint pár óra múlva súlyosbodik a helyzetem akkor persze dögöljek meg, fogalmam sincs mit csináljak

2021. nov. 6. 12:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem ők a köcsögök, nem írhatnak fel bemondás alapján antibiotikumot.

Azt meg elmondták érthetően, hogy mit csinálj. Menj el a legközelebbi ügyeletre, amíg nincsenek nagy fájdalmaid.

2021. nov. 6. 13:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Ahh nagyon rossz, én is hajlamos vagyok rá. Tényleg pár óra alatt át tud csapni olyan fájdalomba hogy a falat kaparom és véres vizeletté. Ezen tényleg csak az antibiotikum segít. Én ha háziorvoshoz mentem ő szinte soha nem kért labort, de később már specifikusan urulógiára mentem. Javaslom neked ilyenkor a sok folyadékot, hogy kimossa a szervezetedből a baktériumot tőzegáfonya kapszulát és teát. Érdemes nőgyógyásznak is megemlíteni a problémát, mert simán okozhatja az is hogy a hüvelyben felborul a ph, aminek lehet hogy tünete sincs. Pl. Nekem egyszer azért lett ilyen felfázásom mert egy csillogós színes szagos habos fürdősót beletettem a fürdővizembe aztán abba ültem. Szóval kiválthatják ilyen károsabb kencék is. Nagyon fontos, hogy együttlét után azonnal kell pisilni mert a baktériumok (akár jó, akár rossz) felmásznak az anatómiailag rövid húgycsövön és gyulladást válthatnak ki. Kerülendő a nem hagyományos fajtája az együttlétnek. A tanga is “elősegíti” a felfázást mert a végbél és a húgycső között hidat képez és a baktériumok (e-coli) ott járkálnak. Betét is kiválthat ilyet, ha több napig nem tud szellőzni megfelelően a dolog. Tisztálkodás/kézmosás alap kell hogy legyen. Sajnos akinél egyszer van ilyen annak máskor is elő fog fordulni. Urulógus, nőgyógyász segíthet. Rákszűrésnél is megtudhatod van-e baktérium vagy vírus ami okozhat ilyen tüneteket hogy csíp, szúr, fáj a pisilés, a vizelet gennyes és véres lehet.
2021. nov. 10. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!