Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hol/kinél lehet panaszt...

Hol/kinél lehet panaszt tenni, egy nővér ellen?

Figyelt kérdés
2021. nov. 4. 19:17
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem nekem kell tűrni, hanem a magatehetetlen öreg apámnak, akinek ha leesik a vize mert már esetlen és véletlenül leüti, nincs aki egész nap felvegye,egész nap szomjazik magas láz mellett. Vagy fájdalma van, és nem megy be ránézni senki, ha meg hívja őket, felteszik a hívót. Szóval egy beteg, magatehetetlen emberről van szó. És ne bassza már meg, fizetem az egész családommal a nővér fizetését, mi az, hogy tűrjek. Megbolondultál? Csak egy kis emberséget kérnék a fizetéséért, nem azt, hogy nyalja ki a hátsóm!
2021. nov. 4. 19:56
 12/27 anonim ***** válasza:

Mi anno hasonló esetben (kezet emelt a magatehetetlen idős édesapámra a féreg, a szemünk láttára. A gerinctörött szobatársát meg mi itattuk, mert könyörgött a vízért, mozdulni nem tudott, a nővér meg ordított vele hogy "nem látja hogy ott van a víz az éjjeliszekrényén?") a kórházigazgatóhoz fordultunk, mert ismertük. Ha nem ismertük volna az igazgatót akkor a betegjogi képviselőhöz mentünk volna.

Tenni sajnos semmit nem tudnak ellene mert kevés a nővér, max kap egy figyelmeztetést. Nálunk is ez volt. Mondta az igazgató hogy erre a rohadék nővérre nem ez az első panasz, de nem tudja elküldeni mert így is kevés az emberük, viszont egy figyelmeztetést kap.

2021. nov. 4. 19:57
 13/27 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm, azt hiszem én is ezt fogom tenni.
2021. nov. 4. 20:03
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Panaszt tenni es rejtett kamera. Szepen felvenni es eljutattni a medianak.
2021. nov. 4. 20:03
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Én azért meghallgatnam a másik oldalt is.

Hal istennek már nem osztályon dolgozom (embertelen a körülmény a novereknek) de volt hozzá tapasztalatom.

Ha lázas akkor kap infúziót, nem fog kiszaradni.

Lehet azért rakták fel a nővérhivot mert folyamatosan indokolatlanul húzta. Pl zavart és nem tudta mit csinál. De olyan öregek is vannak akik csak unalmukban indokolatlanul csicskaztatjak az embert.

És igen, olyankor indokolt hogy elvegye tőlük az ember mert nincs arra idő hogy 10 percenként berohangaljunk mert leesett egy papirfecni vagy kitakarta a lábát és vissza már érdekes módon nem tudja stb.

A rokonok amúgy is egyoldalúan állnak a dolgokhoz és felfujnak mindent.

Megtortent eset: osztottuk ki a vacsorát, éppen látogatási idő volt.

Mivel van aki tud magától enni és van aki nem, ezért először kiosztottuk mindig mindenkinek és utána visszamentunk ahhoz akit etetni kell, hisz aki tud magától enni ne ehezzen addig ameg a többit etetjuk. Szóval osszuk a vacsorát, lerakom az egyik olyan beteg mellé akiről tudjuk hogy nem tud magától enni, indulnánk tovább, mire a beteg hozzátartozója megszolal hogy "jó lesz ha megeteti mert falhoz vágom magát".

Teljesen indokolatlanul agresszív viselkedés mert sose maradt még éhen nálunk senki, mert visszamentunk volna hozzá, de a rokon nem kérdez, nem néz körbe csak azt látja hogy épp aktuálisan leteszem és megyek tovább. Érted? Megvan a dolgok miértje és nem mindig az amire gondolunk.

2021. nov. 5. 08:06
 16/27 A kérdező kommentje:
Igen, megértem, de apukám teljesen tiszta volt, csak a tüdőgyulladása miatt, még ülni se tudott olyan gyenge volt amikor bevittük kedden, vasárnap meg is halt. Érdekes csak azon a napon mikor az a nővér ott volt, amikor nem volt ott pl. szombaton, nem volt feltéve, akkor nem ugráltatott senkit? Apukám nem olyan volt, aki csicskáztatta volna direkt a nővéreket. Egy magatehetetlen emberről beszélünk. Leejtette a vizet, mert esetlen volt, ha engem hív én bementem vola, hogy felvegyem, de nem mehettem, meg hát azért kapják a fizut a nővérek. Nem dobják ott el kezüket lábukat. Arról nem is beszélve, hogy kiabált apuval. Nem tudom elképzelni azt a helyzetet, amikor egy magatehetetlen emberre kiabálni kell. Bekakált, leette magát? Vagy mégis mi? Na, mindegy, amint apukámat eltemetjük, megírom a panaszomat, és az összes kollégájának,felettesének, profeszornak aki az osztályon létezik, mindenkinek elküldöm emailbe. Még jó, hogy van internet minden cím megtalálható. Mivel a többi nővérrel nem volt gond/nem voltak ilyen problémák kizárható az, amiről ön írt. Bár biztosan van olyan is, amiről ön beszélt.
2021. nov. 18. 08:49
 17/27 anonim ***** válasza:
52%

Vagy csak a többi nővérnek nagyobb türelme volt.

Azok alapján ahogy vazolod milyen állapotban volt nem hiszem hogy teljesen beszamithato volt mindig.

Sokszor olyan is elofordul hogy egyik pillanatban tök normális a beteg, aztán kattan neki valami és kitepi magából az infúziót vagy el akar indulni.

Azon kívül lehet hogy ott felejtették a hivot mert furdeteskor, pelenkazaskor stb. Felrakjak oda hogy ne legyen útba.

2021. nov. 18. 10:01
 18/27 anonim ***** válasza:

Nem azt mondom hogy kizart hogy a nővér hibázott.

Csak próbálom felvazolni a másik oldal álláspontját mert a gyász alatt az embernek jól esik okolni valakit, kitolteni valakin a tehetetlen frusztraciojat amit a fájdalom okoz és lehet hogy nem gondolkozik tisztán és olyanokat lát bele a dolgokba amiket át se gondol.

2021. nov. 18. 10:23
 19/27 A kérdező kommentje:
Értem én, de itt másról lehet szó! Lehet, hogy ön talán tud erre válaszolni. Mi lehet az oka, hogy egy enni nem tudó, pelenkázott emberrel, aki önállóan még inni se tudott (leejtette az üveget és míg be nem nyitott valaki, addig az a földön volt), kiabált a nővér? Elképzelni nem tudom, hogy mi történhetett? Önnek van ötlete?
2021. nov. 18. 19:27
 20/27 anonim ***** válasza:

Neten nem szokás magázódni.

Jó volna tudni mit kiabált, miről volt szó.

Egyébként aki ilyen állapotban van mint a papa, az általában nem is beszamithato. Vagy csak annyira mint írtam hogy néha tiszta az agya, néha nem.

És egy nem beszamithato emberrel ezer okból lehet kiabálni. Például mert agresszív és nem hagyja a pelenkazast. Vagy szetkeni a falon a pelenka tartalmát és még sorolhatnam milyen hihetetlen dolgokra képesek ilyenkor.

De nyilván látatlanban nem tudhatom. Írd le mi volt a kiabalas tárgya ha te hallottad.

2021. nov. 18. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!