Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az mri kontrasztanyag veszélyes?

Az mri kontrasztanyag veszélyes?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Én most fogok kapni kontraszt anyagot mr-nél sajnos.

Van köztetek olyan, aki ugyancsak kapott kontrasztot?

Mikor kaptatok utoljára?

Picit félek, hogy nem ürül ki teljesen, elvégre ez egy mérgező fém. Félek kicsit az esetleges hosszútávú hatásoktól.

20 éves lány vagyok egyébként..

Köszi, ha valaki magára ismer és leírja neki volt -e valami baja tőle meg mikor kapott utoljára. Remélem nektek semmi rossz eredményt nem mutatott az mr és hogy nekem se fog semmi rosszat.:)

Jó egészséget kívánok nektek!!!

2021. okt. 21. 18:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Akkor ne menj el a viszgàlatra.
2021. okt. 21. 18:36
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia, 4-szer is volt MRI vizsgálatom az elmúlt 2 évben, mindig kaptam kontraszt anyagot vénásan, semmi problémát nem okozott.

Mellekhatása annak van, amikor innod kell, az utolag hasmenést okozhat, pl. hasi MRI esetén kell ilyet inni, de gondolom neked nem az lesz. Szóval neked biztosan vénás lesz , nem kell aggódnod.

Tényleg ne aggódj, semmilyen rossz hatása sincs, emberek tucatnyi kapják naponta, rengeteg ilyen vizsgálatot végeznek.

Drukkolok a jó eredményért!

2021. okt. 21. 18:37
 3/8 anonim ***** válasza:

nem biztos hogy kapsz.

ott helyben döntik el az orvosok kell-e...

Lehet anélkül is látszik minden,., nekem pl látszott a szivem, majam,vesem stb

2021. okt. 21. 18:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :) Szerintem fogok kapni, mert azt mondta a doktornő kellene, hogy jól látszódjon a kép. De bízok benne, hogy minden rendben lesz az eredménnyel.

Első válaszoló: Nagyon szívesen nem mennék el, bánom is, hogy mennem kell. De már 3 hónapja mindennap fáj bal oldalt a fejem, szét hasít és kicsit ijesztő, ez az elviselhetetlen fájás, míg másik oldalt semmi.

Remélem nem lesz semmi baj természetesen.

Ha még valaki kapott már kontrasztanyagot és leírja mikor kapta és jól van -e tőle nagyon megköszönöm.

2021. okt. 21. 18:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Veszélyességtől függetlenül még mindig jobb, mint egy fel nem fedezett agydaganattal tovább élni ki tudja meddig...
2021. okt. 21. 19:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez így van!
2021. okt. 21. 19:19
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Gadolínium fém tartalmú a kontrasztanyag. Vizsgálatok igazolták, hogy kis mennyiség visszamaradhat a szervezetben, de nem okoz mellékhatást.
2021. okt. 21. 21:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

Továbbra is szívesen fogadok választ, aki kapott.

2021. okt. 22. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!