Mire számíthatok egy teljes kardiológiai kivizsgáláson?
Elsőként is, kell-e hozzá vérvétel, vagy belém fognak-e szúrni valamit? Nagyon tűfóbiás vagyok, minden vérvételkor bepánikolok és elsírom magam.
2-3 hónapja random rámjön előzmény nélkül a heves szíverrés, nagyon rossz közérzet, hányinger, pánikolás, félelem, és egyre gyakrabban tapasztalom ezt az érzést, ezért küldtek kivizsgálásra.
Mire kell számítanom?
Kardiológiára, csak friss (egy hónapnál nem régebbi) laboreredménnyel lehet menni.
EKG, vérnyomás, szaturáció, szív UH. Ezek szúrás nélküli, fájdalommentes vizsgálatok.
"valamint szerintem javasolni fognak egy 24-órás ekg monitort."
Ilyen nem létezik.
Viszont van holter vizsgálat, pár tappancs lesz rajtad egy kütyüvel. Szintén szúrás nélküli, és fájdalommentes.
A terhelésest valóban ki hagytam, bár azt akkor szokták kérni, ha a panaszok, vagy a holter eredménye indokolja.
Nálunk kell a labor, sőt már időpont foglalásnál kérdezik, hogy mikor lesz labor, mert ahhoz igazítják a kardiológiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!