Ugye nem fogok bekakilni műtét közben?
Figyelt kérdés
Ma műtenek délelőtt, és megy a hasam most kicsit az idegességtől.. Ugye nem fogok bekakilni műtét közben? Alttanak, egy órás lesz.. Gondolom ezt mondjam az altató orvosnak?2021. okt. 11. 06:49
11/17 anonim válasza:
7.Ne írj már hamis információkat...
12/17 anonim válasza:
Attól függ milyen műtét. Agyműtét esetében nem lesz beöntés, de alhasi műtétkor beöntés és/vagy hashajtó a műtét előtt, hogy kiürülj.
13/17 anonim válasza:
Epe műtétnél, és vakbél műtétnél sem kaptam. Mégcsak hashajtót sem.
14/17 anonim válasza:
#13: Az meglepő, mert vakbélműtétnél mindig szoktak...
15/17 anonim válasza:
14# Nekem is volt vakbélműtétem, a családban két embernek és egy barátomnak szintén... Egyikünk sem kapott beöntést/hashajtót.
16/17 anonim válasza:
"Rendszerint szükség van beöntés adására is. Ez nemcsak a vastagbél- vagy végbélműtéteknél szükséges, hanem a betegnek a műtét alatt adott gyógyszerek ellazító hatása miatt más esetben is. Az operáció várható hosszától függően szükség lehet a húgycsőbe vezetett cső (katéter) behelyezésére is, mivel a műtét alatt beadott infúzió miatt vizelet is termelődik, ezt pedig egy többórás beavatkozás folyamán már nem tudja a húgyhólyag tárolni, tehát annak folyamatos elvezetéséről gondoskodni kell."
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok-sok választ ❤️
Nem kaptam beöntést, egy frontint kaptam az idegeskedésre 🙂
Nem volt semmi baj, szerencsére 🙂
2021. okt. 12. 18:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!