Vesére milyen vér és vizeletvizsgálatok érhetőek el amit egy rutin vérkép esetleg nem dob ki?
Figyelt kérdés
Van-e valami speciális vizsgálat amiket nem szoktak rutinból kérni?2021. szept. 30. 18:25
1/7 Ypszilon1980 

válasza:

Pl. tenyésztés, húgysav, bár az sem vesére specifikus. Valójában egy rutin vér és vizelet elég erre, ha meg panasz van, akkor fizikális vizsgálat, hasi ultrahang, hólyagtöltéses vizsgálatok, röntgen, CT, MRI, izotóp, stb.
2/7 A kérdező kommentje:
Hólyagtöltés, izotóp stb magánban nem játszik. Cystatin C meg egyenlőre negatív.
2021. okt. 1. 10:10
3/7 Ypszilon1980 

válasza:

Csak írtam, hogy kb. ezek a vizsgálatok lehetnek még, ha olyan a probléma ami indokolja a későbbiekben, de valószínűleg nincs nagy gond, ha az eddigi leleteid jók.
4/7 A kérdező kommentje:
Néha sztem leállnak a veséim. Rosszul vagyok, fáradt, lecsökken vagy elmegy a vizelet. Aztán megjavul, vizeletcunami és minden ok.
De mire orvoshoz kerülök kb rendben vannak az értékek a fehérjevizelést kivéve...
Szóval valami gond van... max esetleg érelzáródás hasüregi sérv miatt?
2021. okt. 2. 00:26
5/7 Ypszilon1980 

válasza:

Ja, hogy fehérje van benne? Akkor nem negatív egyáltalán. Le nem állhat a veséd, mert akkor pár óra alatt kórházba kerülnél. Vesemedence gyulladásnak is vannak ilyen tünetei.
6/7 A kérdező kommentje:
Akinek döglött a veséje neki is csak 2-3 naponta kell dialízisre járnia szóval kb lehetséges olyan is.
De a vesemedence gyulladásnak milyen tünetei lennének?
2021. okt. 3. 10:25
7/7 Ypszilon1980 

válasza:

Lehetséges, de kórházba kerülsz, annak nagyon durva tünetei vannak,ráadásul az nem indul újra, szóval neked az biztosan nincs. A vesemedence gyulladásnak pont van vizelet és széklet retenció tünete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!