Ez tényleg igaz?
Előre leszögezném, semmit nem értek az MR gépekhez és még MR vizsgálaton sem voltam.
Most viszont teljes test MR vizsgálatra mennék (ami akár 2 óra is lehet), de valahol itt a gyk-n olvastam, hogy a hosszabb idötartamú MR vizsgálat megnövelheti a testhömérsékletet.
Söt, még azt is olvastam, hogy ezt a testhömérséklet növekedést érzékelve magától lekapcsol/letilt az MR, akár vizsgálat közben is.
Kérdéseim
1 Tényleg megnöveli a hosszabb MR vizsgálat a testhömérsékletemet?
2 Tényleg lekapcsol az MR gép egy bizonyos testhömérséklet elérése után?
3 Ha ilyenkor tényleg lekapcsolna az MR gép, akkor helyes dolog lázcsillapítót bevenni MR vizsgálat elött? (hogy ne melegedjen túl a testem)
Köszi a választ.
Bár egy válasz lehet, hogy kevés, főleg egy olyan témához, amihez semmit nem értek.
Jó lenne, ha mások is válaszolnának, ha egyetértenek ezzel, vagy éppen másképp látják ezt.
Más válaszokat is várnék.

Talán nem a gyk-n kellene olvasgatnod, ahol az emberek bármilyen ostobaságot leírhatnak... Nem is tudom, hogy hihet el bárki ekkora baromságot. Mind a három kérdésedre nem a válasz.
(Ha ennyire tartasz a vizsgálattól, akkor kérdezd meg az MR-t végző egészségügyi személyzetet. Ők is ugyanezt fogják válaszolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!