Védettségi igazolvány nélkül ellátnak most a fogorvosok?
Nem lett visszavonva, a rendelet ma is hatályos. 469/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelet.
Ellátnak védettségi igazolvány nélkül is, de covid teszt kell.
A jogszabály mai napon ( 2021.09.09. ) hatályos állapota.
2. § (1) A tervezhető fogászati ellátásra, az egészségügyi intézménybe a rehabilitációs ellátásra vagy a tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező személy (a továbbiakban: beteg) ellátásának - ide nem értve a vérvételt és az injekció beadását - feltétele - a (3) bekezdés szerinti kivétellel -, hogy a hatodik életévét betöltött beteg
a) a koronavírus ellen védett, vagy
b) a tervezett ellátást vagy a beavatkozást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű molekuláris biológiai vizsgálattal - SARS-CoV-2 PCR-teszt - és az ellátás vagy a beavatkozás napján elvégzett negatív eredményű antigén gyorsteszttel igazolja, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezetében SARS-CoV-2 koronavírus nem volt kimutatható.
35580-5/2021 erre keress rá.
Hatályon kívülre helyezte azokat az intezkedeseket miszerint pcr teszthez kötötte (35580-2/2021 és 35580-4/2021-ez).
8-as: de igen, én pl ezért jelentkeztem be jövő hétre oltásra. Sajnos fogat műteni még nem tudok. De elég összezavaró a fenti beszélgetés. Most akkor kell-e az a rohadt kártya vagy nem? A fogorvosomnál azt mondták kell, de jelentkezzek be időpontra és akkor a doki eldönti, mert tehet kivételt (állítólag ez le van írva?).
Nem szeretnék egyik nap kínzó fogfájással ott állni és nem fogad senki, mert nincs kártyám. Nagyon ügyesek, mert így mégis csak kénytelen vagyok beoltatni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!