Tegnap kaptam meg az első pfizer oltásomat, oltás után pár perccel elájultam a rendelőben. Volt akinél előfordult ilyen?
Nem hiszem, hogy a beadott oltóanyag volt a ludas.
Valami tudatalatti fenntartás, félelem volt az oltóanyaggal kapcsolatban Nálad, és "hatott".
Hiszen annyi hír, mindenféle eset (igaz, nem igaz?) hangzott el bő egy évben sok (szak?)ember szájából.
Én így gondolom..
Oltóközpontban dolgozom (Svájcban, de ez mindegy is), napi kb. 1000 főt oltunk. Kb. 20-an beájulnak, főleg fiatal férfiak, nem tudjuk az okát, hogy miért pont ők. Mondjuk szerintem azért, mert a nők simán bevallják, hogy ők félnek, aztán pont ezért szóval is tartjuk őket (nehogy eszükbe jusson elájulni), a fiatal férfiak meg még machok, nem kérnek segítséget, de ugye ez csak az én teóriám.
Nagyjából öt percen belül mindannyian jobban lesznek, negyedórán belül saját lábon távoznak. Azt szoktuk nekik mondani, hogy a második oltásnál jelezzék, hogy ájulás volt, akkor fekve oltjuk őket, így nem esnek nagyot.
Ki tudja, miért, de vérvételnél is általában a fiatal férfiak lesznek rosszul.
Mondjuk, a kérdezőről nem tudjuk, férfi-e, vagy nő.
én egyszer a vérvétel alatt voltam rosszúl. Általában inkább erősebben stresszes állapotban jön elő ilyen rosszúllét,mondjuk ezt még nem lehet ájulásnak nevezni. Akik elájultak az valódi ájulás volt vagy csak rosszullét és le kelett fektetni. Ha a médium nem nyomná ennyire a félelemkeltést talán
másképp álnánk hozzá kevesebb lenne a rosszúllét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!