Mit tegyek , elegendő a háziorvostól ki állított igazolás ?
Eü dolgozó vagyok. Na most már itt van ez a kötelező oltás. Jelenleg antitestjeim vannak mivel át estem a betegsegen.
Régebb volt egy csúnya allergiás reakcióm egy egyszerű fájdalom csillapító bevétele után , ügyeletre is kerültem.
A háziorvosom ezért nem igazán ajánlja a védőoltást. Én meg ha nem oltatom magam akkor oda lesz a munkahely.
Ne értsetek félre , nem kijátszani akarom az oltást.
(4) Az (1)-(3) bekezdés szerinti kötelezettség alól mentesül az a foglalkoztatott, aki részére egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele, és ezt az (5) bekezdés szerinti orvosi szakvélemény is alátámasztja.
(5) Az orvosi szakvéleményt a foglalkoztatott kezdeményezésére, a háziorvosának javaslata alapján a munkáltatója szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi szolgálat szakorvosa, ennek hiányában a foglalkoztatott (1) vagy (2) bekezdés szerinti jogviszonyának keretében végzett tevékenységre való egészségügyi alkalmasságának elbírálására jogosult más orvos adja ki.
Tehát a házorvosi javaslat még nem elég. A rendelet szerint az antitest nem számít, oltás kell (vagy igazolt ellenjavallat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!