Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha nem ajánlott oltatnom,...

Ha nem ajánlott oltatnom, arra hol tudok kérni igazolást?

Figyelt kérdés
Elgondolkodtam az oltáson, viszont majd csak jövőre, mert eléggé problémás most a szervezetem. Ki tud adni igazolást, hogy x ideig nem javasolt az oltás, azaz igazolást hogy jelenleg nem ajánlott? Krónikus gyulladás problémám van.
2021. aug. 24. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvos, és ő tovább küld ha kell, vagy oltóponton a szakorvos is dönthet így.
2021. aug. 24. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem az az orvos/kórház/kórházi osztály(osztályvezető) köteles ilyet adni, aki azt állítja (és ezt nyilván nemcsak a levegőbe beszélve teszi,hanem leletekkel, adott esetben képalkotó eljárásokkal, laborlelettel hitelesen, orvosilag igazoltan alá is tudja támasztani), hogy ez neked ezért meg ezért meg ezért ellenjavallt.

Ha neked kifejezetten ilyet nem adnak, akkor csak arra hivatkozhatsz még (egyelőre, amíg nem teszik kötelezővé), hogy te ezért meg ezért (meggyőződésből) nem akarod(és persze ezzel valószínűleg ősztől kirekesztődsz majd a kávézóba, presszóba, kocsmába, étterembe, vendéglőbe, színházba, moziba, stb. járás - legalább elvi - lehetőségéből is.

2021. aug. 24. 19:15
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Egy gócpont van a szervezetemben, háziorvos szerintem nem látja, így akkor valami szakorvost keresek majd vele.
2021. aug. 24. 19:16
 4/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Emiatt megkaphatod simán, ezt senki sem fogja ellenjavalltnak tekinteni.
2021. aug. 24. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A gyulladásos góc nem ellenjavallata az oltásnak.

Ha valaki nem oltható, arról az a szakorvos állítja ki az igazolást, aki ezt megállapította.

2021. aug. 24. 21:01
 6/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok, ugyanazt írtam, mint 5., engem nem tudom, miért kellett lepontozni.
2021. aug. 25. 12:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!