Szerintetek? (koronavirus vakcina)

Szerintem mindig azt kell nézni, hogy mivel csinálsz kisebb kárt.
Valószínűleg, ahogy egyre többet tudunk arról, hogy Angliában, az USA-ban, Izraelben mit okoz a delta variáns, annál okosabbak leszünk.
Néhány ökölszabály:
1. Ha biztos vagy benne, hogy a gyereked nem fogja elkapni a vírust (nem jár közösségbe vagy csak nagyon óvatos közösségbe jâr, a szülők, nagyszülők nem viszik véletlenül haza, mert home-officeban dolgoznak, vagy nem találkoznak emberekkel a munkájuk során), akkor fölösleges oltatni.
2. Ha a gyerek korcsoportjában nincsenek súlyos megbetegedések vagy ezek már alapból súlyos betegek között fordulnak elő, akkor nem érdemes oltatni.
3. Ha azt látjuk, hogy a vakcina nem használ Izraelben (nincs lényegi különbség az oltott és oltatlan kórházba kerülők arányában), akkor nem érdemes oltatni.
4. Ha azt látjuk, hogy az oltatlan gyerekek körében nő a súlyos megbetegedések száma és nem tudjuk elszaparálni a gyereket, mert mondjuk suliba kell mennie, és aközött kell választani, hogy egy tízezrelék eséllyel meghal vagy 5-10 év múlva lesz valami baja egy ezrelék esellyel, akkor én a másodikat választom. Addigra lehet, hogy kitalálnak rá valami kezelést, de ha meghal/hónapokra kórházba kerül olyan beteg lesz, annál jobb a második szintén rossz opció. De én kockázatkerülő vagyok, biztos van, aki inkább kockáztat és nem oltat, minthogy a biztos (kisebb) rosszat válassza.

Az ol.tás veszélyes.
Nagyon nagyon durva mellékhatásai vannak . Pl.nézd meg a Facebook oldalon a Pfizer mellékhatásai című csoportban mi a szitu

#2 Benne vagyok, nézem. Azért vannak elég vad teóriák. A kedvencem az a nő, aki 11 éve egy nem kísérleti H1N1-ES mrns oltástól bénult le. (Jelenleg épp gondolkodnak rajta, hogy kifejlesztrnek egy ilyen vakcinát).
De van néhány ember, akik azt gondolják, hogy globálisan több ország (193 a 195-ből) összefogott, hogy beadassanak egy oltást, amivel meddőséget okoznak és kiírtják az emberiséget.
És fel nem tűnik nekik, hogy sokkal egyszerűbb lenne kirobbantani egy globális háborút, felrobbamtani 1-2 atomerőművet, elérhetetlenné tenni az internetet egy hétre, valami mérget keverni az ivóvízbe. És mindezt arra alapozzák, hogy a nőknek az oltás után felborult a menstruációjuk. Az olyan vad teóriákkal, hogy a menstruációs ciklus fêl borulása az oltàs után normális, ha 3-4 hónapon belül rendeződik, nem nagyon foglalkoznak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!