Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Látja majd? Hogy lehetne...

Látja majd? Hogy lehetne elérni, hogy ne lássa ezt a dolgot?

Figyelt kérdés

Eddig egy állami kórházi pszichiáterhez jártam időnként, évente 1-2 alkalommal, hogy irasson fel nyugtatót, a háziorvost teljesen ki akarom hagyni ezekből a tablettákból (nem jogosítványhoz kell)

Teljesen enyhe gyógyszer, belépő szintű, viszont semmiképpen sem szeretném, ha a háziorvos tudna erről.

Ez nem a háziorvos "átverése", egyszerűen maximálisan privát dolognak tartom a mostani pszichiátriai gyógyszeremet is és a jövőben esetlegesen felirandókat is.

Nemrég viszont történt egy idegi (neurológiai) problémám és tünetem, ami miatt a háziorvos először el akar küldeni egy másik állami pszichiáterhez egy másik kórházba.

Nem tudja, hogy ez biztosan neurológia-e, ezért neurológia előtt először mindenképpen pszichiáterhez akar küldeni és majd az ambuláns lap után meglátja, hogy beutal-e neurológiára.

Azaz kötve vagyok ahhoz, hogy elmenjek egy általa kijelölt pszichiátriára (és kéri majd az ambuláns lapot), ha utána állami neurológiára akarok kerülni.

Sajnos a szakmabeliek (pl pszichiáterek) alapesetben látják az ugyanolyan szakterületre tartozó papírokat.

Kérdéseim

Az eeszt-ben le tudom úgy tiltani a 2 különböző állami pszichiátriát, hogy a 2 különböző intézmény és az azokban levő 2 különböző pszichiáter a világon semmit se lássanak ezekről:

-a másik (új) pszichiáter ne lássa, hogy eddig az előző intézménybe jártam és mik voltak az ambuláns lapjaimon és receptjeimben

-hogy az egyik vagy másik pszichiáter ezután milyen receptet írt/írna fel nekem, vagy ki milyen ambuláns lapot adott/fog adni?

Hogyan lehet a különböző intézményeket és különböző pszichiátereket letiltani egymástól?

Kérlek segítsetek.

2021. aug. 9. 12:12
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván nem. Azok a gyógyszerek nem véletlenül vénykötelesek. Ha bárki megtehetné, hogy párhuzamosan több orvossal íratná fel magának, abból túladagolás vagy üzérkedés lenne. Nem beszélve a gyógyszerkölcsönhatásokról, mert ugye "magánügy" hogy mit szedsz.

Eszem megáll...

2021. aug. 9. 12:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem az okot, hogy miért szeretnéd ezt? Mindegyik orvos. Köti őket a titoktartás, mind3-an azt akarják, hogy meggyógyulj.
2021. aug. 9. 12:38
 3/10 A kérdező kommentje:

Ez a leggyengébb nyugtató és pár éve szedem, soha semmi bajom nem volt tőle.

A mostani gondom meg egy most kialakult akut eset, ami miatt sajnos pszicho rendelésre kötelezne a háziorvos, egy másik osztályos beutalóért a későbbiekben.

Nem akarok eltitkolni semmilyen súlyos betegséget vagy gyógyszert, nem akarok egy gyógyszert sem többször felírni stb.

Mások válasza érdekelne az eredeti kérdéseimre.

2021. aug. 9. 12:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Ha az egyik pszichiáter látja, hogy a másik mit írt fel pár hónapja, akkor az rákerülne az általa kiadott ambuláns lapjára (pl kezelve x gyógyszerrel), a háziorvos pedig sajnos megkapná ezt.

Ezért szeretném elkerülni ezt a dolgot.

Pedig semmi súlyos dolgot nem titkolnék és nem okoznék kárt sem magamnak, sem pedig egyik orvosnak sem.

Jó lenne, ha valaki az eredeti kérdéseimre válaszolni tudna (eeszt letiltás)

2021. aug. 9. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Miért baj, ha a háziorvos megkapja?
2021. aug. 9. 12:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Sehogy. Nem tudod elérni.
2021. aug. 9. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Elmondom neked kerdezo, hogy a haziorvosnak 2 kattintasba kerul, es latja az eddigi osszes kezelesed, gyogyszerfelirasod. Tehat mar most tudja, ha voltal nala. Ennyit errol :D
2021. aug. 9. 13:02
 8/10 A kérdező kommentje:

Pedig az eeszt oldalon a digitális önrendelkezésnél az "Összetett rendelkezéssel szabályozott állapot" beállításainál van olyan, hogy mindent le lehet tiltani még intézmények között is.

Elméletileg szakmán belüliek számára is.

CSak az a gond, hogy ez továbbra is elmélet.

Hogy gyakorlatilag ennek ellenére le tudják-e kérdezni egymás adatait, azt sajnos nem tudom.

2021. aug. 9. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha letiltod nem kérheti le, csak ha életmentő beavatkozásra szorulsz.
2021. aug. 9. 14:02
 10/10 A kérdező kommentje:
És akkor ezzel a digitális önrendelkezéses tiltással az általam letiltott intézmények orvosai nem is fognak tudni arról, hogy a másiknál voltam tavaly, vagy hogy az egyik mit írt fel pár hónapja?
2021. aug. 9. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!