Mennyi létjogosultsága van a filmekben látható nyakba adott injekcióknak? Létezik ez a valóságban, vagy csak a hatás kedvéért csinálják?
Csak látványos, de semmi értelme :D
Hogy valóban a véráramba kerüljön a lötyi, ahhoz mozdulatlanul kéne maradni, hogy pontosan vénát tudjanak szúrni, és a szer sem rögtön hat. A filmekben beledöfik, aztán kb két mp alatt már kóvályog, majd összeesik a delikvens.
Hát, hogyne, egy marha erős nyugtató is legalább 1-2 perc, mire hatni kezd.
Meg minden gyógyszernél számításba kell venni az egyén nemét, testsúlyát, mert ez is befolyással van a hatására.
A kloroform is dettó. Jól néz ki, meg tök izgi, hogy szájra szorít, a nő elájul, csak épp, hogyha túltolja a támadó, megölheti vele az áldozatát (egyszer írtam egy novellát, amiben a csajt így rabolják el és akkor utánanéztem pontosan, mert nem akartam marhaságot írni)
Tehát lehetséges, de a valóság igencsak távol állna a filmes dolgoktól. Ezt mondjuk gondoltam.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!