Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Csak bizonyos munkakörökben...

Csak bizonyos munkakörökben (nem olyan sok) kérhetik a védettségit, oltást, tesztet... ugye? Olyanban ami nagy kockázattal jár.

Figyelt kérdés
2021. aug. 7. 21:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre igen.
2021. aug. 7. 21:37
 2/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egyáltalán nem igaz, akármelyik munkáltató kérheti, ha úgy dönt.
2021. aug. 7. 21:52
 3/15 A kérdező kommentje:

Egy csomó helyen azt olvasom, hogy csak bizonyos munkakörökben ...

Oltást eleve nem kötelezhet és a tesztet sem vagyok köteles, csak bizonyos munkakörökben.

Vélemény?

2021. aug. 7. 22:01
 4/15 anonim ***** válasza:

Bármikor jöhet egy rendelet, ami a fentieket semmibe véve mindenkit kötelez az oltásra, ha dolgozni akar.

Bár remélem, hogy ez nem következik be, de ezektől minden kitelik

2021. aug. 7. 22:07
 5/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az, hogy a törvény mit mond ki, az nem jelent semmit, ott csak az eü. dolgozóknak kötelező eü. jogviszonyban eddig, de ez nem jelenti azt, hogy más munkakörben törvénysértést követne el egy munkáltató, mert ragaszkodik hozzá.
2021. aug. 7. 22:32
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem jelent semmit, amit kimond a torveny? Ne szorakozz mar☺😃 A torvenyt be kell tartani az orvosnak munkaltatonak es aszerint kell tenni a dolgat.
2021. aug. 7. 22:49
 7/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, bocs, én fogalmaztam rosszul. Azt akartam írni, hogy a törvényben le van írva kiknek kötelező, de attól még más munkáltató is elvárhatja és egyre több olyan van, aki kéri az oltás igazolását.
2021. aug. 7. 22:53
 8/15 anonim ***** válasza:
Ez az új rendelet szinte biztos, hogy egy precedens, ami bővítésre fog várhatóan kerülni. Fokozatosan kötelezővé fogják szerintem tenni az összes közalkalmazott és köztisztviselő részére, utána pedig fokozatosan elő fogják írni a magánvállalatok cégvezetői számára, hogy írják elő a munkavállalóik számára. Az pedig már kb. általánosan kötelezőt fog jelenteni, talán a joghézagok befalazására a végén kihirdetik az általánosan kötelezőt is. Én ebben eléggé biztos vagyok, már eléggé kitapasztaltam az észjárásukat.
2021. aug. 7. 23:00
 9/15 A kérdező kommentje:
Olyan munkahelyekre lehet csak kotelezove, ami nagy kockazattal jar
2021. aug. 7. 23:17
 10/15 anonim ***** válasza:
9-es. Miért lehetne csak olyanokra? Ha a kormány úgy dönt, hogy elveszi a felelősséget a betegtől, az oltóorvostól és a gyártól, és vállalja, mint kormány a felelősséget, akkor akár kormányrendeletben, akár törvényben joga van minden X évét betöltött állampolgár számára általánosan kötelező oltásként elrendelni, és kötelező oltássá minősíteni, mint a már létező kötelező oltások. Ezt eddig is bármikor joguk lett volna megtenni, és továbbra is joguk van hozzá bármikor. Annyi a feltétel, hogy akkor a kormány felelős mindenért.
2021. aug. 7. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!