Tüdőszűrőre ugye nem kell védettségi? Olvastam, hogy új rendelet jött. "A tervezhető fogászati ellátáson, rehabilitációs ellátáson vagy invazív beavatkozáson – leszámítva ezek közül vérvételt és az injekciók beadását - " védettségi kell.
OKé, nem beavatkozás a tüdőszűrő...
Ez zavart még meg:
"a védettségi igazolvány hiányában a közfinanszírozott ellátás esetén "
A tüdőszűrő ellátásnak minősül, nem? vagy csak az az ellátás, ha befekszem a kórházba, vagy ambulancián csinálnak beavatkozást?
Írjatok,. köszi :)
Én most teszem fel ezt először. :) Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy mást is érdekel a téma. :) ;)
13/19 A kérdező kommentje (tegnap 12:46)
ez zavart meg, a mohácsi kórház ezt írta ki...
Nem mohácsi vagyok, csak attól félek h általánosságban így lesz, ahogy írják..
" Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot arról, hogy az Országos Tisztifőorvos 35580-4/2021/EÜIG számú levele alapján a védettségi igazolvány hiányában a közfinanszírozott ellátás esetén - az akut és sürgősségi betegellátások, betegség miatti oltási kontraindikáció, és a vérvétel kivételével - az invazív (előre tervezett, nem akut) beavatkozásokat megelőző 48 órán belül negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredmény és a beavatkozás napján végzett negatív antigén gyorsteszt eredmény elvégzése szükséges, amelynek a költsége a beteget terheli.
A Mohácsi Kórházba védettségi igazolvány hiányában, elektív, invazív beavatkozásra érkező pácienseknek, a beavatkozást megelőző 48 órán belüli PCR teszt eredményt kell felmutatniuk."
Az elektív jelentése:
Az elektív ellátás az orvosszakmai szempontok szerint (ésszerű időn belül) ütemezett, az egészségi állapot kockázata nélkül halasztható diagnosztikai vagy terápiás tevékenység.
tervezett (pl. nem sürgős sebészeti beavatkozás),
Ct vizsgálat:
kiválasztó, meghatározott körülményekhez kötött
(orvosi) előre tervezett, de halasztható
egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban,
A tüdőszűrő is eltervezett, ütemezett, oda is időpont kell, nem?
ÍRJATOK KÉRLEK MINDENKÉPPEN, NYUGODT SZERETNÉK LENNI
Ugye TÉNYLEG nem kell oda védettségi?????
NAGYON FÉLEK, ... EGY MÁSIK KÓRHÁZ:
2021. május 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek kórházunkban előre egyeztetett időpontokban, az érvényben lévő egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek.
Betegeink felvételének feltétele, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel rendelkezzenek.
íRJATOK
mit kamuzol?
(A hárommilló szóközt kiszedtem belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!