OTP Egészségpénztár - Lézeres szemműtét adó visszatérítés hogy is működik?
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy alávetem magam a lézeres szemműtétnek. Hallottam, hogy vissza lehet igényelni egy bizonyos összeget a kezelés árából, ha annál az egészségpénztárnál vagyok, akivel le van szerződve a beavatkozást végző cég.
Jelenleg még nincs semmilyen EP-am, és nem is nagyon akarok igényt tartani rá a műtétet követően sem. El tudja mondani valaki, hogy ez a procedúra nagyjából hogy is néz ki?
Megvalósítható és kifizetődöbb az, ha nyitok egy ilyen EP-at, kifizetem a kezelés árát, majd amit visszatudok, visszaigénylem, és végül beszüntetem ezt a számlát?
Előre is köszi a válaszokat! :)
Így van, ahogy az 1-es írja. Sokan azt mondják ezért a pénzért nem éri meg a macera. Szerintem meg csak az nem hajol le érte, akinek fáj a dereka. :)
Az EP működésének lényege az, hogy oda havonta befizetsz, ami után következő év áprilisában megkapod a befizetéseid 20%-át adójóváírásként, de maximum 150 ezer forintot.
Ha egy szemműtét 300 ezer forintba kerül, akkor utalsz 300 ezer forintot az ep számládra. Tök mindegy, hogy utána elköltöd-e, vagy sem és mire költöd, a 300 ezer forintod 20%-át megkapod következő áprilisban adójóváírásként az EP SZÁMLÁDRA!!! Vagyis nem éri meg, illetve semmi értelme utána megszüntetni rögtön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!