Laktóz, glutén és cukormentes diétánál milyen èteleket tudnak adni a kórházban?
Ha egészségügyi oka van a diétádnak mindenképpen meg fogják oldani, de ha nem egészségügyi az ok, akkor is megpróbálják.
Egyik barátnőm 1,5 napig éhezett szülés után mivel nem eszik húst és nem mert szólni miatta. Jól “lecseszték” a nővérek, hogy miért nem szólt és kb azonnal vittek neki valami húsmentes dolgot enni (nem volt kajaidő, szóval, amit össze tudtak szedni, gyümölcs, kenyér stb), a következő étkezésnél pedig vega menüt kapott.
Szólj nyugodtan!
Meg fogják kérdezni az étel allergiát/intoleranciát, és az alapján fogsz ételt kapni.
Esetleg tartalékban vihetsz valamit, de max egy étkezésről beszélünk.
Mikor bent voltam laktóz intoleránsként, csak egy olyan vacsora volt, amikor így jött ki a lépés, pont akkor vettek fel az osztályra még egy beteget, így egyel kevesebb laktózmentes vacsi volt.
De, nagyon segítőkészek voltak a nővérek, még boltba is hajlandóak lettek volna elmenni.
Szóval nem kell aggódnod.
Ha egészségügyi oka van a diétádnak mindenképpen meg fogják oldani, de ha nem egészségügyi az ok, akkor is megpróbálják.
Jó vicc, gluténérzékeny vagyok, kórházban töltött első reggeli májkrém, rajta vastagon szedve, búzakeményítő. Hmm, akkor ezt nem enném meg, oké. Ebéd: "kiszedtük a levesből a tésztát, így ön is eheti"... szóval hogyha a család nem hoz be kaját, akkor éhen is halhattam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!