Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy müködnek az antidepresszá...

Hogy müködnek az antidepresszánsok?

Figyelt kérdés

Konkrétan milyen hatásuk van? Ha beveszek egyet akkor egy ideig nem leszek depis, nem fogok szorongani és nem leszek szomorú sem?

Emelett sokféle antidepresszáns van. Melyiket ajánlanárok?

21/F

2021. jún. 9. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Többféle készítmény van. Általában a betegtájékoztatóban ott van a működési mechanizmus is.
2021. jún. 9. 18:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ennél azért bonyolultabb a dolog. Nagyon sok mindentől függ: milyen típusú antidepresszáns, kinek írják fel, mennyit, miért...

De az biztos, hogy nem instant boldogság, nem arra való. A hatásukat kb. két hét után kezdik el kifejteni és nem biztos, hogy nagyon látványos. Az én tapasztalatom az volt, hogy mintha szép lassan elkezdett volna az agyamról felemelkedni valami köd. Hirtelen mintha képes lettem volna dolgokat csinálni, lettek megint érzelmeim, tudtam izgatott lenni, vagy nevetni dolgokon, nem csak szürke apátia volt minden napom. De nem tüntetett el mindent nyomtalanul, az alacsony önértékelés, félelem, berögzült negatív gondolatok stb. csökkentése ennél nagyobb meló.

Gondolj rájuk inkább úgy, mintha fájna a lábad és bottal járnál. Nem a bottól gyógyul meg a lábad, de így fogsz tudni járni.

Szerintem ilyesmi gyógyszert nem lehet így az interneten keresztül ajánlani - ha elmész szakemberhez, ő majd fog tudni róla dolgokat mondani, ő ért hozzá, hogy neked melyik lenne az ideális.

2021. jún. 9. 18:51
 3/5 A kérdező kommentje:
És milyen orvost keressek? Egy pszihológust?
2021. jún. 9. 19:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak pszichiáter írhat fel gyógyszert. A pszichológus nem orvos, ő terápiát tart.
2021. jún. 9. 19:06
 5/5 anonim ***** válasza:
A kettes mindent elmondott, 7 év antidepi szedés után sem írhatnám le jobban.
2021. jún. 9. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!