3 hónapon belül voltam covidos, kaphatok pfizer oltást?
Köszönöm szépen! Esetleg erről hol lehet olvasni? Mert nem nagyon találok hiteles forrást.
De mégegyszer köszönöm a gyors válaszokat!
Hát, én annak idején az operatív törzs tájékoztatóján hallottam, még április végén. Május elején be is oltattam magam, március első felében voltam fertőzött, nem volt gond.
Illetve a kitöltendő nyilatkozatról is leszedték az erre vonatkozó szöveget. De hogy hivatalosan hol, hogyan jelent meg, azt nem tudom. (#1)
Igen, már hetek óta nem érvényes a 3 hónapos várakozás. A hivatalos koronavírus tájékoztató oldalon biztosan találsz róla infót.
Nálunk az egész család pozitív volt, 1-6 héttel utána kapta meg mindenki az oltást.
A május 20-i kormányinfón jelentették be amúgy: [link]
"Azok is megkaphatják a vakcinát, akik kevesebb, mint három hónapja fertőződtek meg, mert van elég vakcina az országban."
Igen kaphatsz
Én ~2 hete voltam covidos(nem igazoltan mert családtagokat nem tesztelnek a drágák,de produkáltam a tüneteket,láz stb...) 16.-án lett vége a karanténomnak,tegnap kaptam pfizert,egyelőre semmi bajom. Nyilatkozaton mindent úgy x-eltem be,ahogy volt,megkérdezték igazoltan voltam-e covidos,mondtam nem(lehet kizáró ok lett volna,nem tudom) utána megkérdezték a dokit,így megkaphatom-e,arra jutottak igen,23.-án megyek másodikra,egyelőre nem bántam meg,jön a clubszezon,mehetek majd újra bulizni :D
Nem kizáró ok, én igazolt fertőzött voltam enyhe tünetekkel, a karantén letelte utáni másnap mentem oltásra, tudott róla az oltóorvos is, a háziorvosom is, azt mondták semmi gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!