Más is tapasztalt olyat rajtam kívül egészségügyi intézményben, hogy a nővérek eleszik a betegek elől a kaját?
Betegként is elég sok időt töltöttem ilyen intézményekben és azt gondolom, a túlnyomó többség minden tőle telhetőt megtesz.
Szerencsére akadnak ilyenek is. De nem túlnyomó többségben az én tapasztalataim szerint.
Én ápolónő vagyok! Soha nem vesszük el a betegek kajáját, sőt plusz kenyeret krumplit tejbegrízt kefírt stb szoktunk kérni a dietetikustól, mert sokan éhesek, és hogy tudjunk adni pluszt is! Ezért nem értem sose amikor a netre felvan téve egy szelet kenyér egy parizerrel hogy kórházi reggeli. Nálunk a tízórai annyi. A reggeli 2-3szelet kenyér, margarin amennyit a beteg igényel, kockasajt/szalámi/virsli/lapkasajt... Mikor mi. Plusz tea/tejeskávé/kakaó/tej. Sokszor van túrórudi, keksz, babapiskóta, alma, narancs, piskóta, van aki szereti a baba kaját, azt is elosztogatjuk!
Persze ha marad valami megesszük, de soha nem vesszük el senkitől! Sértő a feltételezés is, és az is hogy mindig mi vagyunk mindenéet a hibásak, bármi történik az országban. 👏👏👏
Elég felháborító ha tényleg van ilyen hely ahol ezt csinálják. Eszembe nem jutna.
Egyébként én is ápolónő vagyok és a kedves ismerősöd aki éjszaka alszik és kötözget még le is köpném. Ha az én kolléganőm lenne, ilyet biztos nem csinálna...
Egyébként én is ápolónő vagyok és a kedves ismerősöd aki éjszaka alszik és kötözget még le is köpném. Ha az én kolléganőm lenne, ilyet biztos nem csinálna...
Örülök, hogy így látod. Ezek szerint nem teljesen reménytelen a helyzet. Gondolom attól is függ az ilyesmi, hogy milyen lelkületű emberek kerülnek többségbe egy-egy osztályon, otthonban stb. Mert utána az lesz a meghatározó gyakorlat, amit kialakítanak.
Kedves Kérdező. 12es vagyok. Te egy kérdést tettél fel, amire én válaszoltam. A baj ott kezdődött, hogy Te általánosítottál! Úgyhogy te meg ezt ne merészeld. Mert attól ha egy benzinkutas tapló velem, nem fogok az összesre "köpködni".
A lekötözött betegnek általában oka van! Ha veszélyes önmagára, környezetére, vagy éppen a saját székletét eszi akkor sajnos igen is hogy lekell a beteget kötözni. Persze ennek tanult módja van, kipárnázott kézlekötőkkel, nem pedig egy géz darabbal vagy nem is tudom. Az meg ha alszik éjszaka az ismerősöd, remélhetőleg abban az esetben fordul elő ha 2en 3an vannak éjszaka, és felváltva pihennek 1-2órácskát. Olyan osztályon, ahol az éjszaka csendes és nyugodt, ezzel semmi baj, a lényeg az, hogy mindig legyen 1 valaki, aki észnél van ha bármi történne.
Egy ápolóra nagyon jó esetben 10 beteg jut. Nos akkor a nővérke 10 beteget nyugtatózott be és között ki. Wow micsoda bondage orgia lehetett ott. Nagyon hihető történet, hazudozzál máshol.
Olyan valóban szokott lenni, hogy egy-egy zavart, idős beteg ki van kötözve, mert nagyon kellemetlen amikor a demens bácsi arconhugyálja az alvó szobatársát. Az ilyen kikötözéseknek azonban szabályai vannak és az adott beteg SOKKAL több figyelmet igényel mint egy nem kikötözött normális beteg, tehát ilyen mellett biztos nem alszanak. Szóval amit itt csinálsz az hangulatkeltés és rágalmazás. Röviden sz.r ember vagy kérdező.
Komoly papírozás, indoklás, korlátozás kezdeti időpontja. A korlátozás nem történhet büntetésből, nem lehet megalázó jellegű, és csaki az arra alkalmas kéz/láb illetve derék rögzítővel lehetséges. 2 óránként az ágyban fekvő beteget mozgatni, forgatni kell, és a korlátozást ellenőrizni! Még a pszichiátrián sincs egy beteg 12 órán át rögzítve.
Milyen kórház, és osztály ez ha kérdezhetem? Melyik megye???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!