Ha magán helyen műtöttek meg (és nem ottalvós a "buli") akkor jár nekem a betegszabadság? Természetesen szarul vagyok, azért kérdezem.
Magán része max attól függ, hogy milyen.
Pl plasztikára nem jár táppénz. (Ha csak le nem bizniszeled a háziorvossal, ha jóba vagytok)
Ha esetleg térdműtét volt arra meg természetesen igen, mindegy hol volt.
A plasztikára is jár táppénz. Ha pl. valaki árufeltöltő és mellplasztikája volt, akkor másnap nem tud dolgozni, tehát keresőképtelen. Ezt a háziorvos elbírálja, és ha úgy ítéli meg, hogy nem tud dolgozni, akkor felveszi táppénzbe.
2-es kérlek írd meg annak a jogszabálynak a számát, amiben benne van, hogy plasztika után nem jár táppénz. Ha nincs ilyen jogszabály, akkor jár.
De megkerestem a kedvedért, tudtam hogy azóta, hogy vizsgáztam belőle, nem változott a jogszabály.
1997.LXXXIII. törvény IV. pont
-munkahigiénés vizsgálatok, extrém sportbalesetek, és a nem gyógyító célú, esztétikai egészségügy ellátások.
Mivel ezeket nem te fizeted, ezért nem kaphatsz táppénzt.
Itthoni plasztikai csoportokban akinek jófej háziorvosa van, annak valami alibi betegséggel kiírtak még 1-2 hét táppénzt a 2 hét szabi után, van aki fizetettlen szabira megy vagy szimplán visszamegy a szabi után. (Az az ő dolga, hogy 1.5-2 hét után mennyire jó mondjuk terhelni egy friss műtétet)
Kedves kérdező, előttem szólóval kell egyet értsek, szépészeti műtétre nem jár táppénz, ha csak nincs jófej háziorvosod.
Sajnos nekem nem volt, viszont plasztikai csoportban én is olvastam, hogy valaki kapott 2-3 hetet “derékfájdalomra”. Úgyhogy érdemes lenne tudni, hogy betegséggel műtöttek vagy sem.
Itt az én példám;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!