Az oltoponti orvos semmit sem kerdezett, ez normalis? Masnal is igy volt? Bajcsiba oltottak Pfizerrel.
A sorban allas vagy 1 ora volt, de maga az injekciot
Kb 20mp alatt lezavartak, semmit sem kerdeztek a betegsegeimrol vagy barmirol! Pedig be X-eltem, hogy igen kronikusbeteg vagyok, igen van gyogyszer erzekenysegem stb.
Nem kellett volna rakerdeznie, hogy megis mik a bajaim, milyen gyogyszereket szedek, mire vagyok allergias stb?
Ja az is fura volt, hogy osszvissz 10percet kellett oltas utan kint ulni, es ha hazafele a buszon lettem volna rosszul pl?!
Úgy làtszik egyesek itt jòl elvannak tévedve!
Természetesen egyeztettem a hàziorvosommal, mivel a helyzetem nem egyszerű. Ő közölte a betegségeim okàn azt gondolja, hogy csak a pfizert kaphatom, de hangsúlyozta hozzàtéve, hogy majd az oltòponton lévő orvos eldönti, mert kifog kérdezni! Még az is lehet, hogy nem kapok semmilyen oltàst (autoimmun beteg vagyok többek között). Tehàt aki olyanokat ìr, hogy "miért lettem volna rosszul hazafele a buszon", meg "belefàradt az oltò személyzet a sok emberbe", "örüljek hogy kaptam bàrmit is" inkàbb maradjon csöndben és szégyelje el magàt!
Nekem több csalàdtagom is eü.s,
akik azonnal felhàborodtak, ahogy elmeséltem hogy jàrtam ma! Ugyanis a kontraindikàciò, amivel dobàlòztok itt, nem 5-10perc alatt lép fel. 5-10perc alatt az anafilaksziàs sokk léphet fel, de pl egy autoimmunbetegnél akàr egy òra is lehet, mire súlyosabb reakciòk alakulnak ki!
Ezt pedig igen is tudnia kell, még egy első éves orvostanhallgatònak is, ha pedig NEM, akkor odahìv vagy felhìv egy olyat, aki végzett, doktoràlt orvos és konzultàl vele! Ezt nem magamtòl szedtem, hanem az eü.s csalàdtagjaimtòl, hogy ez a protokoll ilyen esetekben!
Ergo szàmomra azòta màr vilàgos, hogy a Bajcsi oltòpont hibàzott és felelőtlen!
10-es
Lehet, éppen mellettem ültél. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!