Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Covid védettségi applikáció,...

Covid védettségi applikáció, hogy is van ez? (offline vagy online?)

Figyelt kérdés

A QR-kódban benne van minden adat, vagy ez is csak egy link? Tehát kell internet az ellenőrzéséhez vagy nem?

Ha benne van, vagyis offline, akkor miért nem küldik el egyszerűen a megadott email címünkre, aztán akkor ezt mutogatjuk képként, amit beolvasnak alkalmas appal?

Ha ez csak egy link, akkor meg minek van ennyi görcsölés vele? Ezt is szimplán megküldenék és sima QR-kód beolvasó fapados appal és böngészővel is lehetne ellenőrizni, hogy mi van mögötte (mint a fizikai kártyánál is) nem kell semmilyen Covid control app, vagy micsoda.

2021. máj. 18. 22:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Az ellenőrzéséhez kell internetkapcsolat, mert a QR kód egy kódolt információt tárol, amit csak az ellenőrző applikáció képes értelmesen megjeleníteni, miután lekérdezte az adatbázisból az adatokat. Egy mezei QR kód olvasóval is leolvashatod, de csak egy hosszú karaktersort fogsz látni.
2021. máj. 19. 08:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez biztos? A védettségi kártya qr kódja egyértelműen csak egy sima link, még ha hosszú is.
2021. máj. 19. 09:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, biztos, kipróbáltam. A kártyán lévő QR kód csak egy hagyományos link. Nem, én sem értem, hogy mi szükség van erre a nagy titkosításra.
2021. máj. 19. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!