Az applikációt már elfogadják kártya helyett? (Covid oltási igazolvány)
Még április végén oltottak, nem jött meg a kártyám, úgy sejtem, elkallódott...
Nyilván utánamegyek majd, amint sikerül eljutni a kormányablakba, de addig is, az eeszt appos igazolást elfogadják már kártyával egyenértékűnek? Vagy úgy veszik, mintha nem lenne?
2-es
Biztos, hogy bent volt valamelyik Közlönyben, mert a hatályos jogszabályban is benne van már.
Az a baj, hogy tök nem egyértelmű. Fent van a govos oldalon, hogy letölthető, de ott is tesztüzemnek írja.
Viszont azt is írja, hogy az olyanoknak hasznos az app, mint én, amikor elkallódik a kártya.
Meg olvastam olyat is, hogy a qr kód nem olvasható simán (a kártyáéval ellentétben), hanem speckó app kell hozzá. Na most ha az étterem/mozi/tökmindegy személyzete nincs a speckó eeszt control app birtokában, akkor nem tudja ellenőrizni, hogy mit villogtatok neki.
Kész káosz. :(
Hát én ma (ami már tegnap :D) feljártam vele.
Ugye a hivatalos oldalon ott a cikk, megosztották fészen is a hivatalos oldalon, használható, minden, a jogszabályt is megtaláltam, amit egy korábbi válaszoló írt.
Ma pont ikeában voltunk vásárolni, na mondom akkor letesztelem.
Kérdeztem az infópultos kislányt, lehet-e így. Hááát, ő nem tudja, várjak, utánakérdez. Tényleg korrekt volt, a fél vezetőséget végigtelefonálta, hogy erre ki válaszolhat, mire elirányították valami főmuftihoz, aki megmondta, hogy persze, elfogadják.
Mondom szuper.
Ehhez képest az étteremtől a biztiboj olyan paraszt módon hajtott el, hogy köpni nyelni nem tudtam.
Leszarja az appot, kártya és kész, mi, kivel beszéltem lent, olyan nincs hogy nekem ezt mondták, csak kártya, kész, ő biztosan nem kérdez rá, nem fog telefonálni, az ő főnöke ma nem dolgozik, más meg ne mondja meg.
Úgyhogy így nem teszteltem le az appot. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!