Összeesett tüdővel mit csinálnak?
Tudom, hogy alapból van ilyen sajnos, hogy valakinek valami miatt összeesik a tüdeje, de ez most egyre gyakoribbá vált a vírus miatt. A Semmelweis Egyetem az egyik oldalára tett ki ilyen képeket egy összeesett tüdőről. Ha ez bekövetkezik, mit csinálnak? Ez visszaforditható, vagy végleges? Ha végleges, és kiesik a légzésből, akkor el is hal az a rész, nem? Mert akkor viszont fertőzésveszélyes. Kiveszik?
Próbáltam ráguglizni, de nem találtam semmit. Elképzelhető, hogy én vagyok a béna, de ezt félretéve, szeretném megtudni, mi van ilyen esetben.
Azta, köszönöm!
Igen, ezt a tüdőműködést tudtam, bioszból fogok érettségizni pár nap múlva😁 De kellett azért, hogy leírd, mert így könnyebben érthető.
Tehát akkor feltételezem, ha pl. ha koronavírus miatt valaki lélegeztetőre kerül, és összeesik a tüdeje, akkor az még gyógyítható. Nyilván nem lesz már utána soha többet 100%-os a tüdeje, mert már maga a fertőzés is tönkretette (pl. hegesedés a gyulladás miatt).
Ahogy elnézem amúgy, akkor az nem volt tiszta, hogy mi az az összeesés.
Köszönöm a részletes választ! <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!