Nekem gyenge az a fájdalomcsillapító izuletgyulladasra.
2021. máj. 2. 17:15
2/8 anonim válasza:
A Rubophen, a Benuron, a Neo Citran, a Coldrex, és a Panadol is paracetamol hatóanyagú. Meg nyugodhatsz itthon is divatban van.
2021. máj. 2. 17:17
3/8 anonim válasza:
Én nem szeretem, nem hatott semmit se.
2021. máj. 2. 17:19
4/8 Senior Séf válasza:
Lehetőleg kerüld a fájdalomcsillapítókat. Ha kinyomod a tűzoltó szemét, és az megnyugodva hazamegy, mert nem lát tüzet, attól még a tűz ott marad és rombol tovább. A fájdalom sohasem betegség, hanem a betegség egy tünete. Ha megszünteted a tünetet, hajlamos vagy elhinni, hogy amúgy minden rendben van, és közben a betegség csak rombol tovább.
2021. máj. 2. 17:38
5/8 anonim válasza:
Nekem fájdalomcsillapítóként nem vált be, csak akkor veszem be, ha véradásra készülök, és akkor van szükségem fájdalomcsillapítóra. Lázcsillapítónak viszont nekem ez a legtökéletesebb.
2021. máj. 2. 18:00
6/8 anonim válasza:
Sokkal gyengébb a fájdalomcsillapító hatása, mint az Advil (ibuprofen) vagy Algopyrin (metamizol-nátrium) hatóanyagának. Másrészt viszont ha az ajánlott maximális dózist néhányszorosan túlléped, halálos májkárosodást szenvedhetsz. Sajnos sokan nem gondolnak rá, hogy egy csomó recept nélküli készítményeben van paracetamol, beszedik őket együtt, aztán jön a májátültetés.
De ha észnél vagy, odafigyelsz, és elegendő a mérsékelt fájdalomcsillapító hatás, akkor megfelelő lehet. Előnye, hogy nem ingerli a gyomornyálkahártyát úgy, mint pl. az ibuprofen.
Régóta használják ezeket Magyarországon is, legalább én a 90-es években voltam kisgyerek és határozottan emlékszem az eperízű Panadol szirupra.
2021. máj. 2. 18:27
7/8 anonim válasza:
Én fejfájásra szoktam szedni, ez, ami bevált számomra
2021. máj. 2. 18:46
8/8 anonim válasza:
Megfelelő dózisban jó fájdalomcsillapító, csak éppen a betegek túl kicsi dózisban szedik, háromszor 1g már jó belőle, napi 4g felett viszont májkárosító. Továbbá zéró gyulladásgátló hatása van, tehát gennyes fog fájdalmára nem sokat fog érni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!