Az üzemorvos látja az EESZT-t?
Figyelt kérdés
Olyan kérdésem van, hogy pszichiátriai betegségem van, viszont mind a háziorvos, mind a kórház kiadott rólam munka alkalmassági igazolást. Elviszemm magammal ezeket a vizsgálatra. Az interjún ezeket nem emlitettem, lévén, az orvosokat köti a titoktartás. Volt már rá nem egy példa, hogy felvettek igy is, szellemi munkára és csináltam is rendesen (évekig). A leszázalékolásomban benne van, hogy dolgozhatok napi 8 órát és most a kerestkorlátot is eltörölték. Ha nem látja az üzemorvos az EESZT-t (egy vérvételen rajta van a diagnózisom) akkor kötelességem-e elmondani, illetve elutasithatja-e a felvételem? Egyszerű irodai munkáról van szó.2021. ápr. 30. 14:24
11/13 A kérdező kommentje:
10es, köszönöm! várom majd
2021. ápr. 30. 15:03
12/13 A kérdező kommentje:
sziasztok! sikerült az alkalmassági. már csak egy olyan kérdésem van, hogy a hr-es látja e, megtudhatja e hogy leszázalékolt is vagyok?
2021. máj. 5. 09:53
13/13 anonim válasza:
Ha letiltod az EESZT-n, akkor elvileg nem látja (kivéve a mentősök), de a gyakorlat azt mutatja hogy mégis látja. Én a cukorbetegségem tagadtam le, de látta, mondta hogy ha még egyszer nem mondok igazat, akkor elzavar a francba. Egy papírt aláíratott évekkel ezelőtt az első alkalommal hogy belenézhet a betegéletútamba, és szerintem utána már hiába tiltottam le az EESZT-n a digitális önrendelkezés alatt, valahogy mégis látja. Nem mertem firtatni a dolgot, mert úgyis én cseszek rá a végén..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!