Pedagógiai Szakszolgálatok működik a közeli városban. Pszichológushoz szeretnék menni. Oda beutalhat háziorvos, vagy ez fizetős?
Szia!
Engem a háziorvos küldött pszichológushoz anno, mert annyira izgulós voltam, folyton szorongtam, hogy a végén már ál testi tünetek jelenteztek. (pl. belázasodtam valami nehezebb megmérettetés előtt, gyakran köhögőrohamot kaptam, sokszor fájt a gyomrom). Szóval, első lépés, h beszélsz a háziorvosnak arról a dologról, ami miatt úgy érzed, pszichológus kellene. És, gondolom akkor beutal valahova, ahol először lezajlik egy felmérő beszélgetés (legalábbis nálam így volt), és ha tényleg úgy gondolják, h szükséged van a segítségükre, akkor rendszeresen hívnak majd időpontokra (ezért neked nem kell fizetned). A gyógyszerezéstől pedig ne félj, mert senkit sem kezdenek el azonnal tömni, (na jó, esetleg ha már túlvagy 4 öngyilkossági kísérleten, akkor talán), de én a saját példámon kereesztül mondhatom, h előbb sok beszélgetés volt, aztán alternatív módszerek kipróbálása, és csak utána jött a gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!