Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Pedagógiai Szakszolgálatok...

Pedagógiai Szakszolgálatok működik a közeli városban. Pszichológushoz szeretnék menni. Oda beutalhat háziorvos, vagy ez fizetős?

Figyelt kérdés
Hogy lehetne ingyenes pszichológushoz menni? Ha sima neurológiára kérek beutalót, az nem jó, (nem ugyanaz) ugye? Ott gondolom ideggyógyász vagy pszichiáter van, aki teletömne gyógyszerrel. De nekem beszélgetés kellene, szóval egy lelkiismeretes pszichológus. Ez megoldható? Vhogy
2010. aug. 22. 14:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem a háziorvos küldött pszichológushoz anno, mert annyira izgulós voltam, folyton szorongtam, hogy a végén már ál testi tünetek jelenteztek. (pl. belázasodtam valami nehezebb megmérettetés előtt, gyakran köhögőrohamot kaptam, sokszor fájt a gyomrom). Szóval, első lépés, h beszélsz a háziorvosnak arról a dologról, ami miatt úgy érzed, pszichológus kellene. És, gondolom akkor beutal valahova, ahol először lezajlik egy felmérő beszélgetés (legalábbis nálam így volt), és ha tényleg úgy gondolják, h szükséged van a segítségükre, akkor rendszeresen hívnak majd időpontokra (ezért neked nem kell fizetned). A gyógyszerezéstől pedig ne félj, mert senkit sem kezdenek el azonnal tömni, (na jó, esetleg ha már túlvagy 4 öngyilkossági kísérleten, akkor talán), de én a saját példámon kereesztül mondhatom, h előbb sok beszélgetés volt, aztán alternatív módszerek kipróbálása, és csak utána jött a gyógyszer.

2010. aug. 22. 15:52
 2/2 anonim ***** válasza:
A pedagógiai szakszolgálathoz az iskola küldhet (osztályfőnököt vagy gyermekvédelmi felelőst kell keresni), viszont a háziorvosnak ettől függetlenül van olyan lehetősége, hogy ingyen beutaljon pszichológushoz.
2010. aug. 22. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!