Valaki segítene értelmezni, elemezni a vérvétel eredményemet?
Mit jelezhetnek a piros értékek? Különösen a neutrofil granulocita % ijeszt meg.
1 hónapja voltam kardiológián, ott minden rendben volt. Nőgyógyászaton is voltam, PCO-om van, de fogamzásgátlót szedek rá. Fül-orr-gégészeten is voltam idén, ott is rendben találtak mindent.
Nem tudom, hogy mi lehet a baj.
Én 22... menj el a háziorvosodhoz ő értelmezi majd a leletedet. Önmagában kiragadott értékekből nem lehet megmondani, hogy mi a bajod.
Engem elküldött még pulmonológiai szakvizsgálatra, mellkas rtg-re, szív uh-ra.
1-es, ne ijesztgesd szegényt!!!
Amit írtál, néhány ponton megállja a helyét, de sok tévedést tartalmaz, és minimálisan igaz az ő laborjára!
Kérdező: nincs krónikus gyulladás a szervezetedben (legalábbis a laborod alapján), erre a "C-reaktív protein ultraszenzitív" teljesen normális értéke utal elsősorban. Gyulladásra az utalna, ha ez az érték magas lenne, valamint a fehérvérsejtszám és a neutrofil granulocita értékek is magasak lennének, de neked ezek épphogy alacsonyak.
A fehérvérsejtjeid közül egyedül ez, a neutrofil granulocita kóros (alacsony) a többi normális, a zöld tartományban van. (Azokat nézd, azt az ötöt, a "HEMOSZTÁZIS" cím felett, amik után "#" jel van.)
A magas %-os értékek (ugyanezek, csak "%" jellel utánuk) valójában az alacsony "neutrofil granulocita #" értékből adódnak. Az a lényeg, hogy a #-os értékek legyenek jók.
Valójában vérszegény vagy egy kicsit (alacsony vörösvérsejtszám és hemoglobin), de csak minimálisan.
Összességében ez nem egy ijesztő laboreredmény, de pár szokatlan értéket tartalmaz (ez is mutatja, hogy a COVID milyen furán ismeretlen betegség) amit érdemes lenne pár hét múlva kontrollálni.
Ha a kóros értékek javulnak, akkor rendben. Ha rossz irányba változnak, azt mindenképpen érdemes kivizsgáltatni.
Szokatlan értéknek tartom:
neutrofil granulocita #: 1,61
karbamid: 2,1
Valamint a 60-as ferritin, 94-es MCV és 121-es hemoglobin, 4,0-es vörösvértestszám kombinációját (ez utóbbiakat a korod és nemed miatt).
Ezeket én a COVID számlájára írnám, mert 20 évesen nem gondolnám, hogy bármi krónikus betegséged lenne. Viszont, ha már hónapok teltek el, igaziból normalizálódhatott volna a laborod.
Szerintem mindenképpen ismételd meg pár hét múlva, és a kettőt együtt lehet értékelni, a változások irányát megnézve.
Valószínű, a háziorvosod is ezt tenné, vele javasolt konzultálnod, mert ő ismer téged, mi meg nem tudunk rólad semmit, csak ezt az egy labort látjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!