Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A lányomnak MRI-re van időpont...

A lányomnak MRI-re van időpontja.Volt már egyszer,akkor pánikrohamot kapott közben és most retteg tőle.Tanácsokat várok.Mit tehetnék,hogy ne pánikoljon be?Azt mondták kb.30 perc lesz a vizsgálat.

Figyelt kérdés
Vettem már neki füldugót,de kipróbáltuk és nem olyan hatékony.HOVA tablettából adnék neki felet,de kontrasztanyagos MRI lesz,nem tudom kaphat-e ilyesmit.

2021. márc. 30. 09:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Pedig a patikai narancssárgának működnie kéne. Csak sokan tényleg nem jól rakják be. Finoman görgetve vékonyra össze kell sorodni, vékonyabb lesz, mint egy ropi. Utána a zacskón levő rajz szerint a fülkagylót behúzva ki lehet egyenesíteni a hallójáratot, és betolni. Szinte el kell tűnjön a hallójáratban, éppen csak annyira lógjon ki a vége, hogy meg tudd csippenteni (mert ugye ki is kell majd szedni). Aztán 1-2 perc alatt kitágul, és onnantól zár. Valakinek érzékeny a hallójárata, akkor nem muszáj olyan mélyre dugni, de persze úgy kevésbé is véd.
2021. márc. 30. 17:07
 12/24 anonim ***** válasza:
57%
Nem valószínű hogy beengednek és foghatod a kezét. Meg nem is tanácsos. Sugarfertozes meg ilyenek..
2021. márc. 30. 19:13
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

#12, az MR esetén nincs röntgensugárzás. Attól nem kapsz sugárfertőzést.

De egyébként sima röntgen esetén is általában odaengedik a szülőt, mert egy dózisnyi plusz sugárzástól nem lesz neki se baja. Az orvosnak azért kell kimenni, mert ő ezt csinálja egész nap és egész héten, és az már tényleg ártana.

2021. márc. 30. 21:42
 14/24 A kérdező kommentje:
12es...a múltkor is bemehettem.
2021. márc. 30. 23:05
 15/24 anonim ***** válasza:

Én is 16 vagyok és pár hónapja voltam, velem is bejöhettek.

Kérdezd meg az orvost, biztos sok ilyen esettel találkoztak már

2021. márc. 30. 23:18
 16/24 anonim ***** válasza:
A kontrasztanyagtól nem lesz rosszul, max egy kis hányinger általában
2021. márc. 30. 23:19
 17/24 A kérdező kommentje:
#15 Gondolom 1 fő mehetett be veled is.Nem,nem akarom az egész családot bevinni,csak a barátja is szeretne bejönni,de Én is.Ha 1 ember mehet be majd a lányom eldönti ki legyen .:)
2021. márc. 31. 08:59
 18/24 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát!! :)
2021. márc. 31. 09:00
 19/24 anonim ***** válasza:
Huh, az jó viszont, nekem 1 órás volt
2021. márc. 31. 11:32
 20/24 A kérdező kommentje:
Nekünk azt mondták ez rövidebb lesz mint a múltkori.Az 30 perc volt.Beutalóra is 20 perc van írva.Majd kiderül...
2021. márc. 31. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!