Hol tudok nagyon régi orvosi leletet beszerezni?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy nagyon régi 1992-es orvosi dokumentumot beszerezni. Az eeszt-ben nem található meg. Hol tudnám beszerezni?2021. márc. 13. 19:53
4/5 anonim válasza:
50 évig őrzik meg, úgyhogy elméletileg még meg kell(ene) lennie. Azért írom így, mert a jogszabály teljesen egyértelműen 50 évet ír elő a dokumentumok esetében megőrzési időre, de azért 92 óta simán megsérülhetett, elázhatott, stb, stb, ezen kívül pedig ha épségben van is meg valami raktárban, hát, baromi nehéz lesz elérni, hogy keressék, ássák elő neked onnan az 50 éves raktározásból, bár hozzá teszem, ha nagyon kell, és nincs konkrétan megsemmisülve, akkor neked ahhoz jogod van, úgyhogy azért állhatatossággal vszeg ki lehet kényszeríteni az előkeresését, ha tényleg nagyon kell. Nekem két éve egy 1998-as zárójelentésem kellett volna, hát, a klinika nagyon nem volt lelkes elindulni a keresésére, aztán végül szerencsére nem kellett a papír, mert orvosként létemre se nagyon jutottam velük dűlőre, de ha nagyon kellett volna, vszeg azért elértem volna eredményt, mert mondom, jogilag ez mindenkinek jár.
5/5 anonim válasza:
Az adott kórházból kitudod kérni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!