Miért kaphatott már oltást egy 27 éves, egészséges nő szemben egy 53 éves nővel, akinek már volt daganatos betegsége?
Ugyanez a kérdés van fejemben egy ideje, kérdést is akartam feltenni, csak féltem szétszednek. Meg szégyelltem magam ezek miatt a gondolatok miatt.
Egyik ismerősöm is nagyon hamar megkapta az oltást. Egész életében nagyon egészségtelenül élt. Fiatal. Ki sem mozdul a lakásból. A boltba sem jár, mert elintézi helyette a családja, testvére. Nem azért, mert fél, hanem mert ennyire lusta. Megkapta és ugyanolyan egészségtelen életet él.
Ott vannak szüleim. Sokat kell járkálniuk munka miatt is. Imádnak kirándulni, mozogni, barátaik között lenni. Még értesítést sem kaptak.
Esetedben jobban megértem az aggódást.
Szerintem ez az igazságatalnság dolog bármivel kapcsolatban felmerül az emberekben, életmód/fizetés/ stb. Bennem nagyon ritkán merül fel, de ebben az esetben igen, le is írom miért. Értem mit mondasz és egyet is értenék, csak tudom a hátteret.
"Az nem releváns, hogy ki milyen életet él." De azért eléggé az, hogy retteg a vírustól, de a súlyosbító tényezők enyhítésével pl dohányzás, elhízás már nem törődik és még durvábban folytatja az oltás után, hiszen már úgyis mindegy megvan neki. De az oltásra regisztrál, ráadásul (bár ezt törölni fogják szerintem) vesztegetéssel előbb megkapja.
Nagy a káosz és persze sok a protekciós is.
A mi körzetünkben egy hete azt mondta az orvos, még csak a 80 fölöttieknél tartanak, a 60 alatti krónikus betegek oltása el sem kezdődött, a szomszéd településen az egészséges egyetemistának már felajánlották a kínait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!