Egy átlagos napon kb hányan vannak az országban lélegezetőt gépen? Ha nincs járvány meg semmi ilyen ami növelné az esetek számát hanem egy sima nap van
"Kitört az influenzajárvány: mi a helyzet a védőoltással?
Az elmúlt héten 44 embert kellett intenzív osztályon ápolni, közülük 38-an lélegeztető gépre kerültek, olyan súlyos volt az influenzafertőzés okozta szövődményük"
Altalanos ertekek:
Eszerint kb 1000 intenzives agy van Mo-n. Atlagos kihasznaltsag 65%.
Tehat 650 beteg atlagosan (vs most csak kovid miatt csak 451 lelegezteton + lehet meg fele ennyi intenziven de nem lelegezteton).
Csak egy ember vagyok, en irtam mindket hozzaszollast.
Intenziv osztalyon lehet kb 650 ember atlagosan (biztos vannak idoszakok amikor tobb-kevesebb).
Nem minden intenzives beteg szorul lelegeztetogepre. Korulbelul a fele, tehat 325 ember van lelegeztetesen atlagosan.
Covid miatt most 451 szorul lelegeztetesre (csak covid miatt), 451+X intenziven van (ezt nem kozlik, tavaly egyszer kozoltek, talan +30% volt intenziven nem emlekszem).
Lehetseges, hogy csak 125-en, nekem is soknak 'tunik' a kb 325.
Kerlek ird meg, mit ertelmezek felre az idezett tanulmanybol [link]
1) Nem 1000 intenzives agy van kb?
2) Nem kb 60%-ban vannak kihasznalva?
3) Nem kb 50% az intenziven a lelegeztetett napok aranya? (ebben gondolom nem csak invaziv lelegeztetes van).
Vagy milyen forrasbol derul ki a 125?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!