A megyében, ahol lakom, a TB nem támogat egy vizsgálatot - ezt mondta a kardiológus - pedig szükséges lenne elvégeztetni. Önköltséges. Ilyen esetben más megyében is megcsináltathatom azt a vizsgálatot, de támogatottan?
Valószínűleg nem, mert a doki nem tud más laborba beutalót adni. Ha elmész máshova kardiológia szakrendelésre és ott kiírják, esetleg akkor. De területén kívülről meg nem kötelesek fogadni sem.
Amúgy 2 vizsgálat nem hiszem, hogy olyan hatalmas összeg lenne. Más megyébe utazni érte lehet drágább, mint maga a vizsgálat.
Első: de, sajnos simán lehetséges.
Nőgyógyász vagyok, az előző munkahelyemen simán kérhrttem hormonpanelt, thrombophilia panelt, bármit. Semmiért nem kellett fizetnie a betegnek.
Átköltöztem az ország másik felébe, itt ezek fizetősek. A kórház megszabta, hogy anyagi okok miatt egyetlen egy orvos, az osztályvezető (akinek endokrin szakvizsgája is van) írhatja ki támogatottan. Tehát vagy fizet a beteg, vagy el kell küldenem a másik dokihoz, aki ha indokoltnak látja, kiírja, ha nem, nem. Thrombophilia panelt sem írhatok. Talán a haematológus igen. De a tumormarkerek közül is van, ami fizetős, pedig az előző munkahelyemen egyik sem volt az.
A D-dimer egy teljesen értelmetlen vizsgálat iszonyat sz.r a specificitása.
A pro-BNP szükségességét is megkérdőjelezném. A szívelégtelenség klinikai kép alapján is bőven diagnosztizálható.
Ki szerint lenne szükséges a vizsgálat, szerinted vagy az orvos szerint. Ha szerinted akkor csináltasd magánban.
De így van. Még a leleten is fel van tüntetve.
Azóta voltam érsebészeten és az ottani orvos is nagyon elcsodálkozott ezen.
Én nem értem.
És nem én kértem a vizsgálatot, hanem a kardiológus javasolta.
Akkor hallottam először ezekről a vizsgálatokról.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!