Ha valakit koronavírus miatt be akarnak vinni kórházba, az megtagadhatja a kezelést és azt, hogy bevigyék?
A kérdező túloz, de mint a legtöbb meglátásban, ebben is van némi igazság. Mi is ezt tapasztaljuk a környzetünkben: az idős embert beviszik valami alapbetegséggel, tesztelik , de amíg megjön az eredmény, addig vegyes osztályra teszik. Első teszt negatív (de amíg ez megjön, eltelik némi idő). A második már pozitív, tehát covid osztályra kerül tovább.
Covid osztályon min. 1 hét és 3 tünetmentes nap után csinálnak újabb tesztet, 3 naponta ismétlik, 2 negatív teszt kell az elbocsátáshoz.
Ha ezt így végigszámolja az ember, ez min. 2 hét. Ennyi ideig fekszik egy idős beteg az ágyban, magára hagyva, látogató, segítség nélkül (értem én, hogy az ápolók nem érnek rá, "normál" esetben erre vannak a családtagok), az már önmagában is életveszélyes: pl. nem mozog, kap egy "sima" tüdőgyulladást, az már önmagában is életveszélyes lehet, ha még covidos is, pláne.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a covidos osztályon mekkora hangsúlyt fektetnek az alapbetegsége kezelésére - ha egyáltalán...
Bár a covid miatti protokollok indokoltak, a látogatási tilalom is, meg megértem, hogy nem lehet minden kórházba kerülőt egyenként elkülöníteni, amíg megjön a tesztje, de ez az állapot akkor is rengeteg idős beteg halálát okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!