Elvállaljam így a covidos beteg ápolását?
Én voltam már covidos, kb 2 hónappal ezelőtt. Nehéz lefolyású volt nálam, de mostanra teljesen gyógyultnak érzem magam. Most adódott egy lehetőség, házi gondozóként kellene dolgoznom egy néninél, aki viszont igazolt covidos. Egyik oldal azt mondja védett vagyok hónapokig vagy lehet évekig, nyugodtan menjek, a másik ellenzi, hogy mivel a covidnak több mutációja van, és lehet a néni másikba esett bele mint én, ugyanúgy megfertőződhetek újra.
Mit gondoltok, be merjem vállalni? Esetleg van itt olyan aki hasonló helyzetben van vagy volt, vagy ismer olyat aki covidos beteget ápolt, covid fertőzés után?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Még pontosítok majd a néni fiával, hogy hogyan is gondolta a dolgot, védőruhát is venni kell ez bizony így igaz, azt gondolom nem nekem kell beruházni erre hanem annak aki alkalmazni szeretne.
Bevallom őszintén azért tettem fel a kérdést, mert akinek eddig kikértem a véleményét szinte mindenki azt mondta, hogy óvatosan, lutri, stb.
Pedig érdekes, interneten szinte mindenhol azt olvasom hogy kis esély van elkapni újra a covidot, habár ezek szerint ez arra a vírustörzsre vonatkozik, amelyiken átesett az ember, a többit ugyanúgy elkaphatja. Vagyis ezek a tapasztalatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!