Epe, máj, vesének a működését milyen vizsgálatokkal lehet ellenőrizni?
Figyelt kérdés
Sárga a székletem kb egy 7-10 napja és van még egy pár tünetem.2021. jan. 10. 15:23
1/7 anonim válasza:
Mindegyiknek más. Ezeket általában radiológiai vizsgálatokkal lehet, laborvizsgálatokkal, de pontosan nem tudom mire gondolsz.
2/7 anonim válasza:
Elsőként hasi ultrahang és laborvizsgálatok szükségesek (vér, vizelet), és ha az orvos szükségesnek tartja, CT.
3/7 anonim válasza:
Ő szerintem funkcionális vizsgálatokra kíváncsi, de nem válaszolt arra, hogy pontosan mire gondol.
4/7 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogy refluxot állapítottak meg nálam. Megmarta a garatomat is és bár szedek gyógyszer a jobb vesém körül égető érzés van.
Na mosta vese állapota egy vizsgálat. A sárga széklet viszont megint másból eredeztethető, ami a vesénél jelentkező égető érzést eredményez. Rá kéne jönnöm hogy mi a helyzet. Házi orvosom nem túl segítőkész, neki nem fontos az egészségem, nekem annál inkább.
2021. jan. 10. 21:31
5/7 A kérdező kommentje:
* eredményezheti
2021. jan. 10. 21:32
6/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam elmennék maszek vizsgálatra, de mivel nem olcsó, ezért tájékozódnék, milyen vizsgálatra kéne elmennem pontosan. Ne szórjam a pénzt ha kötelező.
Viszont mindezek előtt szeretnék finanszírozott szűrésre elmenni, ha már van TB-m és megelőzni valamit, jelen állapotában orvosolni a problémát és nem megvárni, hogy egy akut állapot álljon elő.
2021. jan. 10. 21:39
7/7 anonim válasza:
Szűrés jelleggel, vagy csak azért, hogy kapj egy átfogó képet a szervezetedről, ahhoz a 2-es leírta mik kellenek, esetleg egy mellkas röntgennel kiegészítve. Ha már a reflux is érdekel, akkor gyomortükrözés, ha a vastagbélszakasz is érdekel, akkor vastagbéltükrözés, esetleg ezeknek a CT-je. Ez mind elég drága lenne egy magán intézményben, szóval én azt mondanám, hogy kérj beutalót ezekre a helyekre a háziorvostól, valahogy követeld ki és ha ezeket a vizsgálatokat szükségesnek tartja a szakorvos, akkor majd továbbküld. Bár megjegyzem, hogy hasi UH-ra, mellkas röntgenre és laborra háziorvos simán adhat beutalót és egy évben kb. 2x adnia is kéne szó nélkül. Természetesen a járványhelyzet megint más, szóval az időpontok eléggé kaotikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!